sport
15

Veličanstven povratak Sejada Salihovića, Medunjanin preselio na klupu

Piše: A. D.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Proteklog kola bh. reprezentativac Sejad Salihović postigao je dva gola u gostujućoj pobjedi Hoffenheima, dok je Haris Medunjanin izostavljen iz prvog tima Deportiva.

Ostatak tima će u predstojećem periodu doći na red. Minuli vikend nije obilovao golovima i asistencijama, a obilježio ga je Sejad Salihović.

Goran Zakarić, Ratko Dujković, Josip Kvesić, Gojko Cimirot, Avdija Vršajević, Tino Sven Sušić, Toni Šunjić i Anel Hadžić su već na zasluženim odmorima.

Sead Kolašinac, Edin Džeko i Vedad Ibišević su bili odsutni zbog povreda, dok je Ognjen Vranješ u potrazi za novim klubom.

Asmir Begović (Stoke) – Lončari su na Britania stadionu poraženi od lidera Chelseaja rezultatom 2:0. Asmir je stajao na golu domaćina i u nekoliko navrata odličnim intervencijama spasio sigurne golove.

Jasmin Fejzić (Aalen) – Aalen je poražen od St. Paulija, a bh. reprezentativac meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Ermin Bičakčić (Hoffenheim) – Još jedan odličan nastup “Čeličnog” nagrađen je mjestom u timu kola u njemačkim medijima. Hoffenheim je rezultatom 5:0 porazio Herthu na gostovanju u Berlinu.

Emir Spahić (Bayer Leverkusen) – Apotekari su prosuli još dva boda na domaćem terenu, ovog puta u duelu sa Eintrachtom iz Frankfurta. Bilo je 1:1, a Spahić je odigrao svih 90 minuta i tom prilikom dobio javnu opomenu.

Mensur Mujdža (Freiburg) – Freiburg je olako u samom finišu ispustio dva gola prednosti protiv Hannovera i na kraju se zadovoljio tek jednim bodom. Mensur Mujdža odigrao je drugo poluvrijeme.

Haris Medunjanin (Deportivo la Coruna) – Poraz od Villarreala na gostujućem terenu Haris je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Senad Lulić (Lazio) – Lazio je u Milanu protiv Intera imao prednost od dva pogotka, ali je uporni domaćin uspio izjednačiti. Senad Lulić odigrao je 65 minuta, dobivši i javnu opomenu.

Miralem Pjanić (Roma) – Zbog žutih kartona propustio je meč Rome i Milana na Olimpicu (0:0).

Izet Hajrović (Werder Bremen) – Na Veseru je pala Borussia Dortmund (2:1), a Hajrović je meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Sanjin Prcić (Rennes) – Rennes je na domaćem terenu poražen od Reimsa rezultatom 3:1, a Prcić je u igri proveo posljednjih 15 minuta.

Muhamed Bešić (Everton) – Karamele su poražene od Southamptona rezultatom 3:0, a Bešić je na terenu proveo svih 90 minuta.

Edin Višća (Istanbul) – U trijumfu nad Sivassporom Višća je odigrao svih 90 minuta.

Sejad Salihović (Hoffenheim) – Drugi put u sezoni Sejad je meč počeo od prve minute. Dva puta je bio izvođač penala i u oba navrata bio je siguran. Našao je mjesto u timu kola Bundeslige u izboru njemačkih novinara.