Nogomet
21

Učinak Zmajeva minulog vikenda: Medunjanin strijelac, Hadžić asistent, Vršajević izborio penal

Piše: A. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Do utakmice protiv Velsa ostala su tek četiri dana, a forma pojedinih Zmajeva i status koji trenutno uživaju u svojim klubovima bez sumnje su razlog za brigu na licu Safeta Sušića.

Od 24 reprezentativca koja je selektirao tokom vikenda nisu nastupila sedmorica, dok svoj meč tek danas igra Goran Zakarić. Problem sa bolešću imao je Ermin Bičakčić, povratnik Spahić čistio je kartone, dok su u nemilosti u svojim klubovima Hajrović, Mujdža i Prcić. Sejad Salihović nije nastupio zbog povrede, dok se još uvijek čeka na debi Ognjena Vranješa u novom klubu.

Asmir Begović: Stoke City poražen je od Sunderlanda sa 3:1, a naš reprezentativac cijelim tokom meča stajao je na golu Lončara.

Jasmin Fejzić: Aalen je još u petak rezultatom 2:0 porazio 1860 Munchen, a velike zasluge za značajnu pobjedu pripadaju upravo Fejziću koji je uspio sačuvati svoju mrežu.

Ratko Dujković: Zrinjski je kao gost porazio Mladost u Bijeljini, a Dujković je tokom svih 90 minuta utakmice bio na visini zadatka.

Ognjen Vranješ: Pribram je na domaćem terenu minimalnim rezultatom porazio Hradec Kralove, a Ognjen Vranješ nije konkurisao za ovaj meč.

Ermin Bičakčić: Zbog povišene tjelesne temperature nije konkurisao za utakmicu Hoffenheima protiv Schalkea 04.

Toni Šunjić: Već pet dana trenira individualno u rodnom Mostaru. U Rusiji se minulog vikenda nije igralo.

Emir Spahić: Zbog crvenog kartona iz prošlog kola povratnik među Zmajeve nije igrao protiv Paderborna.

Avdija Vršajević: Hajduk je na domaćem terenu remizirao protiv Rijeke. Jedini pogodak postigao je Caktaš iz jedanaesterca kojeg je izborio upravo Vršajević. Reprezentativac BiH na terenu je proveo svih 90 minuta.

Mensur Mujdža: Remi Werdera iz Bremena i Freiburga Mensur Mujdža odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Sejad Salihović: Zbog povrede nije konkurisao za utakmicu Hoffenheima i Schalkea.

Josip Kvesić: Lijevi bek Željezničara odigrao je svih 90 minuta u porazu od Borca na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Gojko Cimirot: Sarajevo je ostvarilo pobjedu nad Slavijom rezultatom 3:0, a Gojko Cimirot na terenu je proveo svih 90 minuta.

Haris Medunjanin: Deportivo je zakovan za dno Primere. Posljednji u nizu poraza nanijela im je Sevilla. Ono što raduje je sjajan pogodak Harisa Medunjanina kojim su gosti uspjeli tek ublažiti poraz.

Senad Lulić: Lazio je opravdao ulogu favorita na meču sa Sassuolom pobijedivši sa 3:2. Senad Lulić igrao je svih 90 minuta u pobjedničkom timu.

Miralem Pjanić: Roma je u velikom derbiju Serije A poražena na gostovanju kod Juventusa. Mali princ na terenu je proveo 84 minuta nakon čega je zamijenjen.

Sanjin Prcić: Rennes je ostvario značajnu pobjedu nad Lensom u kojoj je mali doprinos dao i naš reprezentativac koji je u igru ušao u 88. minutu.

Izet Hajrović: Werder Bremen još uvijek ne zna za pobjedu u šampionatu Njemačke, a ono što ne raduje navijače Zmajeva je minutaža Izeta Hajrovića koji je meč protiv Freiburga odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Goran Zakarić: Široki Brijeg svoj meč desetog kola igra danas u Travniku.

Anel Hadžić: Sturm je u Grazu minimalnim rezultatom porazio Grodig. Jedini pogodak na utakmici postigao je Djuricin nakon asistencije našeg reprezentativca.

Tino Sven Sušić: Hajduk je na domaćem terenu remizirao sa Rijekom, a Tino Sven Sušić igrao je svih 90 minuta u domaćem timu.

Muhamed Bešić: Novi fudbaler Evertona dobija sve više prostora za igru od Roberta Martineza. Meč protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu započeo je od prvog minuta. Osim pozitivnih kritika za svoj nastup zaradio je i javnu opomenu. Karamele su poražene sa 2:1.

Edin Džeko: Manchester City ostvario je trijumf na gostovanju kod Aston Ville, a Dijamant je ponovo bio starter u timu Građana. Zamijenjen je u 64. minutu pri rezultatu 0:0.

Vedad Ibišević: Nakon problema sa bolešću Vedo je meč protiv Herthe u Berlinu započeo od prvog minuta. Stuttgart je ponovo poražen, a naš reprezentativac zaradio je javnu opomenu.

Edin Višća: Istanbul je na domaćem terenu visoko porazio Akhisar, a Edin Višća na terenu je proveo svih 90 minuta.