sport
0

Vaterpolo Liga šampiona: Partizan pobijedio Galatasaray 10:7

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Vaterpolisti Partizana pobijedili su ekipu Galatasaraya sa 10:7 (1:0, 2:4, 3:3, 4:0), u utakmici 1. kola B grupe Lige šampiona.

Nakon prve četvrtine koja je završena u korist domaćina 1:0, vaterpolisti Galatasaraya su imali inicijativu i vodstvo, sve do posljednje četvrtine u kojoj nisu postigli nijedan gol, za razliku od vaterpolista Partizana koji su se odličnom igrom izborili za četiri pogotka.

Najefikasniji igrač u pobjedničkom sastavu bio je Dušan Mandić sa četiri gola, dok je u ekipi Galatasaraya to priznanje pripalo Mlađanu Janoviću sa tri postignuta gola.

U ekipi Partizana golove su postigli i Gavril Subotić (2), Nikola Jakšić, Filip Radojević, Žilen i Stojanović po jedan. U Galatasarayu golove su postigli i Slobodan Nikić, Simšek, Vukčević i Aksentijević po jedan.

Ovom prvom pobjedom iz tri meča, Partizan je uvećao šanse za plasman u narednu rundu Lige šampiona, dok su gosti iz Istanbula pretrpjeli treći poraz zaredom.

Susret je odigran u pravoj sportskoj atmosferi, bez ijednog incidenta, na ispunjenim tribinama bazena u Sportskom centru Banjica.

Večerašnja utakmica trebalo je da bude odigrana u Beogradu 29. novembra prošle godine, ali je odložena iz sigurnosnih razloga, nakon ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uoči košarkaške utakmice Eurolige između Galatasaraja i crveno-bijelih u Istanbulu.