sport
71

Vaterpolisti Srbije pobjedom nad Crnom Gorom odbranili titulu prvaka Evrope

Piše: O. T.
Foto: Twitter
(Foto: Anadolija)
Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu prvaka Evrope nakon što su u finalu Evropskog prvenstva slavili protiv Crne Gore rezultatom 10:8.

Ovo je već treći put uzastopno da vaterpolisti Srbije osvajaju prvenstvo Evrope. Oni su pred oko 16 hiljada navijača u Kombank Areni u Beogradu u dramatičnoj utakmici savladali Crnu Goru.

Srbija je loše otvorila meč i vidjelo se da igrači igraju pod pritiskom tako da je Crna Gora prvu četvrtinu završila s prednošću 3:1. Ipak, domaći igrači su se brzo vratili u meč i preko Prlainovića i Ćuka stigli do izjednačenja. Potom je Radović donio novu radost Crnogorcima.

Treća četvrtina je bila tvrda, a Srbija je uspjela izjednačiti tako da je na semaforu pred posljednju četvrtinu pisalo 6:6.

Domaći tim je preko Ćuka, Pijetlovića i Jakšića došao do tri gola prednosti na otvaranju posljednje četvrtine, ali su Crnogorci preko Radovića i Janovića vratili neizvjesnost. Sigurnu pobjedu donio je Aleksić za Srbiju čime je donio veliko slavlje.

Srbija je pokazala dominaciju u ovom sportu pošto je ovo njeno šesto zlato na posljednjih osam evropskih prvenstava, a računajući i period Jugoslavije, te period zajedništva Srbije i Crne Gore, Srbija ima sedam titula prvaka Evrope.

Ranije je Mađarska osvojila bronzu pobjedom nad Grčkom, dok je Hrvatska osvojila peto mjesto pobjedom nad Rusijom.