Potpuna neopreznost
21

Užasan sudar na Tour de Franceu, biciklista zbog navijača doživio prijelom vratnog pršljena

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Biciklista Daniel Oss zadobio je tešku povredu vrata tokom takmičenja na Tour de Franceu i to nakon što se sudario s navijačima koji su tokom etape koja se vozila u četvrtak ušli u dio staze predviđen za sportiste.

Evropski mediji pišu da je ovaj biciklista iz Italije završio etapu koja se vozila po kaldrmi i koja je sama po sebi izuzetno opasna, nakon čega je otišao na skeniranje gdje mu je otkriveno da je slomio vratni pršljen.

Kao što se može vidjeti na videosnimku, on se kretao velikom brzinom u trenutku kada je udario navijače u publici, a sve se desilo jer su mnogi od njih pokušavali snimiti što je moguće bolji kadar u trenutku kada kolona biciklista prolazi.

Navijačica u koju se prvenstveno zabio je od udara pala na zemlju, dok je nakon Ossa još jedan biciklista pao. Riječ je o Michaelu Goglu, koji je slomio ključnu kost i karlicu.

"Dodatni pregledi otkrili su prijelom vratnog pršljena koji sam po sebi traži imobilizaciju narednih nekoliko sedmica. Oss je zbog toga primoran napustiti Tour de France, a cijela ekipa mu želi brz oporavak", poručili su iz njegove ekipe.