RK Maglaj i RK Gradačac
17

Uvijek uz šampione: Mozzart sponzor vrhunskih rukometnih klubova u BiH

RK Maglaj
RK Maglaj
Gdje god se igra vrhunski rukomet, tu je i kompanija Mozzart da pruži podršku igračima koji ostavljaju srce na parketu. I ove godine stali su uz premijerligaše i prvoligaše domaćeg rukometa i ponovo postali ponosni sponzor Rukometnog kluba Maglaj i RK Gradačac 1954.

"Beskrajno smo zahvalni kompaniji Mozzart koja je uz naš klub već dvije godine. Ponosni smo na ukazano povjerenje i podršku koju nam pružaju, a njihova društvena odgovornost, kroz podršku mnogim sportskim kolektivima, je za svaku pohvalu. Mozzart je pravi primjer kako zajedno možemo mnogo više, hvala im što zajedno gradimo partnerstva, prijateljstva i porodicu", kaže Lamija Terzimehić, portparol RK Maglaj.

RK Maglaj
RK Maglaj

Premijerligaš, koji je prošle godine obilježio šest decenija postojanja, broji oko 100 članova. Cilj im je da budu u prvih pet ekipa Premijerlige BiH, da razvijaju domaći kadar kroz Školu rukometa i da najmlađi odbrane što više titula. Uz pomoć regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću, uspon do vrha tabele biće im znatno olakšan.

RK Maglaj
RK Maglaj

Ambiciozne planove imaju i u RK Gradačac 1954, a podršku u ostvarenju ciljeva i njima je ponovo pružila kompanija Mozzart.

Podrška Mozzarta za naš klub je od posebnog značaja jer se radi o nastavku saradnje od prošle sezone, te smo i na taj način pokazali da su obje strane ispunile očekivanja i stekla međusobno povjerenje.

RK Gradačac 1954
RK Gradačac 1954

"Nadamo se da će se naša saradnja nastaviti i u narednom periodu", poručuje Adnan Begović, predsjednik RK Gradačac 1954.

RK Gradačac 1954
RK Gradačac 1954

Klub je dugi niz godina nastupao u Premijer ligi, a u narednom periodu žele da omasove omladinski pogon i vrate se u najelitniji rang bh. rukometa.

Iduće godine proslavljaju 70. rođendan, a uz podršku Mozzarta sigurni su da će ovaj značajan jubilej obilježiti uz mnogo novih uspjeha i trofeja.