Kompilacija
20

Uvertira u takmičenje na Starom mostu: Pogledajte pobjedničke skokove ove sezone

Klix.ba
Pripreme za takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017 narednog vikenda u Mostaru ulaze u završnicu. Prije dolaska najboljih svjetskih skakača i skakačica u našu zemlju, pogledajte video s pobjedničkim skokovima ove sezone, kao mali uvod u ono što u petak i subotu možete gledati uživo na Starom mostu.

Skakači i skakačice u Mostar stižu u poslijepodnevnim satima u srijedu, da bi već u četvrtak počeli s treninzima i navikavanjem na hladnu vode Neretve. Prve dvije serije takmičarskih skokova i žene i muškarci izvodit će u petak od 14:15 sati, a u subotu 16. septembra od 13 sati na rasporedu je ono što ljubitelji skokova s nestrpljenjem očekuju, veliko finale takmičenja najboljih svjetskih skakača na Starom mostu.

Kao uvertiru u ono što ćemo ovog vikenda gledati na Starom mostu, pogledajte video s pobjedničkim skokovima u konkurenciji žena i muškaraca sa četiri dosadašnje stanice ove sezone (Irska, Portugal, Italija i SAD). Ponosni vlasnici ovih fenomenalnih skokova su Rhiannan Iffland, Adriana Jimenez, Gary Hunt, Orlando Duque, Alessandro de Rose i Blake Aldridge.

U danima održavanja takmičenja, živahnu atmosferu u mostarskom Starom gradu održavat će bogat program popratnih dešavanja: od mnogobrojnih svirki bendova iz Mostar Rock škole, preko DJ setova do nastupa poznatih imena bh. hip hop scene - Frenkieja i Helem Nejse.

U saradnji s Željeznicama FBiH, organizatori su se potrudili da osiguraju posebnu dodatnu vožnju talgo vozom koji će u subotu 16. septembra zainteresovane gledaoce iz Sarajeva voziti u Mostar te ih nakon takmičenja vratiti u Sarajevo.