Čitluk
0

Utemeljena univerzalna škola sporta

FENA
U Čitluku je nedavno, na inicijativu nekolicine zaljubljenika u sport, utemeljena Univerzalna sportska škola "Abeceda sporta".

Riječ je o školi koja je namijenjena djevojčicama i dječacima od 1. do 4. razreda osnovne škole a osnovni ciljevi su joj poticati višestrani psihosomatski razvoj djeteta i njegovo bavljenje sportom; promicati odgojnu funkciju sporta i fair playa, razvijati zdravstvenu kulturu u svrhu čuvanja i unapređivanja vlastitog zdravlja.

Polaznici ove škole imaju priliku steći znanja iz nekoliko sportova, i to: nogometa, košarke, tenisa, rukometa, odbojke, atletike, gimnastike, plivanja i borilačkih sportova. Koordinator projekta je dr.sc. Žarko Bilić.

S više od 100 polaznika rade tri kvalificirana trenera: Romeo Šapina, Ivan Lovrić i Franjo Lovrić koji su nam kazali kako je svakim danom interes djece i roditelja za upis u Školu sve veći. Mladi polaznici treniraju na terenima Herceg - Etno sela u Međugorju, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom, od 18. do 20. sati.

Kako smo saznali od voditelja Škole, uskoro će biti organizirano takmičenje između univerzalnih sportskih škola, Ljubuški, Široki Brijeg i Mostar.

U Čitluku se nadaju kako će ovo doprinijeti kako razvoju novih vrhunskih sportaša iz Brotnja tako i izgradnji mladih zdravih ljudi.

Početak rada ove škole najviše su svojim zalaganjem omogućili Vlatko Barbarić, Dragan Vidić i prof. Božo Gagro.