sport
9

Uspješan nastup stonoteniserki Spina 2012 u Zagrebu

Klix.ba
Emina Hadžiahmetović
Emina Hadžiahmetović
Igračice stonoteniskog kluba Spin 2012 iz Sarajeva učestvovale su na Međunarodnom prvenstvu “Antun Tova Stipančić” u Zagrebu gdje su ostvarile izuzetne rezultate.

Najbolja seniorka i igračica kluba, Emina Hadžiahmetović, ostvarila je najbolji plasman od domaćih igrača koji su nastupili na ovom turniru. Naime, Hadžiahmetović je u grupnoj fazi bila prva, a potom je u glavnom žrijebu u 1/8 finala pobijedila Tomić Mirnu iz Hrvatske rezultatom 3-0.

U 1/4 finala Hadžiahmetović je u veoma zanimljivom i teškom meču bila poražena od Hrvatske reprezentativke Ivane Tubikanec rezultatom 2:3.

Da pored Emine u stonoteniskom klubu Spin 2012 rade ozbiljno i sa mlađim kategorijama dokazali su i time da je Alemka Hasečić, koja se takmičila u konkurenciji mlađih kadetkinja (do 12 godina) i osvojila bronzanu medalju pobijedivši prvu nositeljicu turnira, te u toj konkurenciji zabilježila najveće iznenađenje.

Pored nje Elda Šehić se također plasirala u top 8 turnira što je izvanredan rezultat za igračicu koja je ujedno i reprezentativka BIH u kadetskoj konkurenciji.

Iz Stonoteniskog kluba Spin 2012 učešće na takmičenju uzele su još i Ivona Baškarad, Ines Hajrulahović i Nives Čengić, koje su također pružile zavidan otpor svojim protivnicima.

Igračice stonoteniskog kluba Spin 2012 u sastavu Emina Hadžiahmetović, Ivona Baškarad, Ajla Kovač i Elda Šehić na čelu sa trenerom Amelom Hadžiahmetović - Mujezinović ovog vikenda gostovat će u Foči gdje će odigrati 5 kolo premijer lige Bi za žene.

Susret će se po rasporedu odigrati u nedelju u 15.00 sati u dvorani stonoteniskog kluba Peručica-Foča.