sport
11

Stonoteniserke Spina spremno dočekuju novu sezonu

Klix.ba
Članice stonoteniserskog kluba Spin 2012 spremne su za početak nove sezone Premijer lige BiH za žene i u subotu ih na otvaranju očekuje duel u Tuzli protiv Kreke.

Pod trenerskom palicom Amele Hadžihametović-Mujezinović, a predvođene njenom sestrom Eminom Hadžiahmetović, znale su samo za pobjede, i u prošloj sezoni bez većih problema osvojile su šampionsku titulu u našoj zemlji, kao i pehar namijenjen pobjedniku Kupa u konkurenciji stonoteniserki. Spin 2012 ima iste ambicije i u narednoj sezoni i svi u klubu vjeruju da mogu odbraniti trofeje.

"Cilj nam je odbranimo duplu krunu. Ove godine smo još jači. Uz Eminu Hadžiahmetović i Ajlu Kovač za nas će nastupati i Ivona Baškarad, seniorska reprezentativka BiH", kaže Hadžihametović-Mujeznović.

U Spinu 2012 posebnu pažnju posvećuju radu sa mlađim kategorijama, tako da i tamo bilježe odlične rezultate.

"Na prvom otvorenom turniru za mlađe kadete i kadetkinje (do 12 godina) naša članica Alemka Hasečić osvojila je prvo mjesto ubjedljivo bez izgubljenog seta. U finalu je pobijedila Mirnu Hozić iz Željezničara. Sigurno je da će u budućnosti veliki potencijal za reprezentaciju biti i kadetkinja Elda Šehić i Nives Čengić", kaže Hadžihametović-Mujeznović.

Podsjetimo, Stonoteniski klub Spin 2012 je sportski klub koji djeluje kao udruženje građana. Osnovan je 23. maja 2012. godine, saopćeno je iz ovog kluba.