sport
0

Usain Bolt spreman za nastup u Manchesteru

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Trostruki olimpijski rekorder i osvajač zlatnih medalja u Pekingu, Usain Bolt, nastupit će na 150 metara dugoj cestovnoj utrci u Manchesteru, nakon što se u potpunosti oporavio od povrede noge zadobijene u saobraćajnoj nesreći.

Bolt je, podsjetimo, 29. aprila pri velikoj brzini izgubio kontrolu upravljajući svojim BMW-om po klizavoj cesti u Spanish Townu. S njim su u društvu bili njegov brat i nepoznata žena. Niko nije ozbiljnije povrijeđen, iako je sve troje prebačeno u bolnicu na preglede. Atletičar je ubrzo pušten kući s omotanim gležnjem iz kojeg su prošle srijede uklonjeni šavovi.

  • Idem u Manchester i nastupit ću na utrci. Moj trener Glen Mills ne igra se s mojom povredom, a tvrdi da sam spreman. I jesam spreman - kazao je Bolt, prisjetivši se kraja aprila i saobraćajne nesreće:

  • Nisam jurio cestom, to je potvrdila i policija. Da sam brzo vozio mnogo bih gore prošao, samo sam izgubio kontrolu nad vozilom.

Dok bude u Manchesteru Bolt će iskoristiti priliku da posjeti Old Trafford i prisustvuje utakmici Manchester Uniteda i Arsenala.