Prijem kod ambasadorice
0

Uručen trofej najboljem mladom bh. sportisti u Skandinaviji

Sarajevo-x.com
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Elma Kovačević priredila je u srijedu svečani prijem na kojem je uručila trofej "Bosanske pošte" Denijalu Karamehiću, najboljem mladom sportisti bh. porijekla u Skandinaviji, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Denijal Karamehić je dvostruki prvak Norveške u tenisu u kategoriji do 14 godina bez izgubljenog seta, te prvak u dublu. Također je i član juniorske reprezentacije Norveške.

U kategoriji do 16 godina osvojio je dvije bronzane medalje, a igrao je i svoj prvi evropski turnir u ovoj klasi i stigao do polufinala. Pored izvanrednih rezultata u tenisu Denijal Karamehić postiže odlične rezultate i u školi.

"Biti najbolji, a pogotovo u sportu kakav je tenis, veliko je dostignuće, koje ne služi na ponos samo Denijalu i njegovim roditeljima, već i cijeloj bh. zajednici u ovoj prijateljskoj zemlji“, kazala je ambasadorica Kovačević prilikom uručivanja trofeja. Bosanska pošta je ugledni nezavisni list namijenjen građanima BiH u Skandinaviji.