sport
0

Upoznajte predstavnike BiH u avanturističkom takmičenju "Red Bull Can You Make It?"

Klix.ba
Između hiljada prijava iz cijelog svijeta, odabrano je 165 timova koji će učestvovati u takmičenju Red Bull Can You Make It?. Oni će od 12. do 19. aprila putovati Evropom, u pokušaju da stignu do cilja u Parizu koristeći limenke Red Bulla kao jedino sredstvo plaćanja.

I BiH ima predstavnike na ovom avanturističkom takmičenju: ekipu Stone Age sa Univerziteta u Banjoj Luci.

Hiljade prijava su pristigle sa svih strana svijeta, potom su oni sa najviše online glasova prošli u uži izbor, da bi žiri konačno odabrao 165 timova studenata koji će u aprilu učestvovati u takmičenju Red Bull Can You Make It?. Timovi su odabrani između 3.000 aplikacija zahvaljujući svom odvažnom duhu, uvjerljivom šarmu i ljubavi prema avanturama.

Među njima se našao i tim Stone Age, koji će predstavljati BiH, a koji čine Novica Laketić, Ognjen Cvijanović i Vukašin Latinović. Profile ove trojice studenata Univerziteta u Banjoj Luci, te zanimljivi kratki video koji im je donio mjesto među finalistima, možete pogledati na ovom linku.

Oni će, zajedno sa ostalim ekipama, 12. aprila krenuti na sedmodnevno putovanje Evropom na kojem će kao jedino sredstvo plaćanja na raspolaganju imati limenke Red Bulla. U tih sedam dana trebaju proputovati više od 1.000 kilometara kako bi stigli do cilja u Parizu, i pritom se zaustaviti na najmanje šest kontrolnih tačaka u nekim od 40 evropskih destinacija kao što su Kopenhagen, London, Budimpešta, Ženeva, Bordo, Beč, Venecija, Madrid… Najbolji trenuci iz njihove sedmodnevne avanture moći će se pratiti na Red Bull TV od 12 do 19. aprila.

Timovi će kretati sa pet startnih tačaka u Evropi: Barcelona, Firenca, Berlin, Edinburg i Prag. Početna stanica sa koje će u svoju avanturu krenuti ekipa Stone Age biće Edinburg.

Svi članovi pobjedničkog tima biće nagrađeni ultimativnom evropskom ljetnom avanturom, koju osigurava Contiki. Tri člana pobjedničkog tima biće pozvani da ovog ljeta budu Contikijevi ambasadori i uživaju u putovanjima diljem Evrope, uz osiguran smještaj i prijevoz.

Profile svih 165 timova možete pogledati na redbullcanyoumakeit.com.

O takmičenju Red Bull Can You Make It? Red Bull Can You Make It? izaziva tročlane timove studenata da krenu na avanturu života. U 2016. godini, ukupno će 165 timova iz više od 50 zemalja iz cijelog svijeta imati svega jednu sedmicu (12-19. april) da proputuju više od 1.000 kilometara diljem Evrope od jedne od pet startnih tačaka do cilja u Parizu, koristeći limenke Red Bulla kao jedinu valutu. Dnevni program na Red Bull TV pratiće njihove priče, a ocjenjivanje će biti zasnovano na tri faktora: Izazovi na kontrolnim punktovima, pratioci na socijalnim mrežama i obavljanje zadataka sa 'Liste avantura'.