Sastanak u Općini Stari Grad
0

UG "Giro di Sarajevo" nudi volonterske usluge na projektu gradnje staze za bicikliste

FENA
Udruženje građana Giro di Sarajevo i predstavnci Općine Stari Grad danas su u Sarajevu održali sastanak na kojem su razgovarali o revitalizaciji postojeće i izgradnje nove biciklističke infrastrukture na području spomenute općine.

Predstavnici UG "Giro di Sarajevo", ponudili su volonterske konsultativne i operativne usluge na realizaciji projekta izgradnje biciklističke staze na području stare željezničke pruge na relaciji Bistrik - Pale, koji je načelno dogovoren na nedavno održanom sastanku s predstavnicima Ambasade Republike Slovenije, saopćeno je iz UG "Giro di Sarajevo".

Također, UG "Giro di Sarajevo" je predložilo revitalizaciju postojeće biciklističke staze na trasi od Bendbaše do Kozije ćuprije, u smislu postavljanja nove horizontalne i vertikalne signalizacije, te edukacije građana od članova udruženja.

Realizacija ovog projekta se očekuje u što skorijem roku da bi ovogodišnja biciklistička sezona bila dočekana s jednom profesionalno uređenom stazom na području grada, navodi se u saopćenju UG "Giro di Sarajevo".