sport
45

UFC Lukavac na Prvenstvu u frizbiju u Sloveniji

Klix.ba
Proteklog vikenda (9. i 10. juna 2012.) u Slovenskom gradu Mengeš održano je Grand Slam Beyond Borders Prvenstvo u ultimate frizbiju. Učestvovalo je uzelo osam klubova iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske te frizbi klub UFC Lukavac iz Bosne i Hercegovine.

UFC Lukavac je prvi put učestvovao na ovakvom takmičenju u ovom relativno mladom i nepoznatom sportu na našim prostorima. Iako su ovo bile prve oficijelne utakmice za UFC, oni su jednim neriješenim rezultatom protiv kluba Cosmo iz Slovenije (7:7), jednom pobjedom protiv kluba CoMet iz Slovenije (12:5), i jednim porazom od Hallod300 iz Mađarske (10:6), zauzeli šesto mjesto.

Tim od sedam igrača činili su Emir Emić, Denis Kurtić, Emir Nuhanović, Danijel Tomić, Emir Ramić, Alen Sulejmanović i Emir Salkić.

"Bilo je ovo dobro iskustvo za naš tim, zadovoljni smo rezultatom s obzirom na to da su nam ovo bile prve oficijelne utakmice. Još uvijek učimo pravila, ali smo pokazali da i sa neiskustvom i bez razrađene taktike možemo parirati timovima sa dugogodišnjim iskustvom u ovom sportu", rekao je Denis Kurtić, član kluba.

Ovom prilikom pozivaju sve one, koji žele da se učlane u klub i da se bave ovim neobičnim sportom.