{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu počele Sportske igre Oaze

25.9.2014. u 15:52
63
0
U Sarajevu počele Sportske igre Oaze
63
U Sarajevu počele Sportske igre Oaze
U sali za konferencije na Olimpijskom bazenu Otoka danas je održana press konferencija povodom otvaranja manifestacije "Sportske igre Oaze", takmičenja za osobe sa intelektualnim poteškoćama u organizaciji Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo "Oaza".
Manifestacija će trajati četiri dana, a okupila je više od 500 takmičara iz zemalja regiona. Održavat će se na različitim lokacijama u Sarajevu. Takmičari će imati priliku da se takmiče u osam disciplina: plivanje, atletika, kuglanje, košarka, stoni tenis, nogomet, bočanje i MATP program.

Armin Smajlović, v.d.direktora Udruženja Oaza, se posebno zahvalio sponzorima i partnerima ovog projekta, bez kojeg ne bi bili u mogućnosti organizovati ovu manifestaciju.

"Posebno se zahvaljujem Općini Novi Grad na čelu sa načelnikom Semirom Efendićem na podršci koju su nam ukazali, te našim partnerima organizacijama SIDA i My Right-Švicarska organizacija koja podržava osobe sa intelektualnim poteškoćama. Ovaj put su se pokazale i društveno odgovorne kompanije među kojima AS GROUP – voda OAZA, BH Telecom i drugi“, istakao je Smajlović.

Press konferenciji je prisustvovao i član Oaze Zlatan Horo, koji je prošle sedmice u Antverpenu u Belgiji osvojio srebrenu medalju u disciplini plivanje 50 metara prsno. Zlatanu kao i svim drugim članovima Oaze ovakvi događaji mnogo znače.

"Ovakvi događaji nam omoguće druženje sa učesnicima iz drugih zemalja, stičemo nova prijateljstva i novo iskustvo. Međutim, omoguće nam i da ostvarimo rezultate za koje smo naporno trenirali. Svaki put kada završe ovakva takmičenja željno iščekujemo sljedeće“, rekao je ovaj uspješni sportista.

Izvršna direktorica Specijalne olimpijade Kada Delić-Selimović je rekla kako su Sportske igre Oaze njihov najveći projekat koji mora zaživjeti i nakon završetka ove manifestacije.

"Ovaj događaj je svake godine sve veći i veći, što je pokazatelj uspješnosti projekta. Naš pokazatelj uspjeha su i rezultati naših članova van granica, što su ove godine najbolje pokazali. Ono što želimo je da promovišemo mogućnosti i sposobnosti osoba sa invaliditetom, da ih ne gledaju sa sažaljenjem već da ih mjere prema zaslugama", poručila je izvršna direktorica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: