{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Rovinju počeo Red Bull Air Race

F
30.5.2015. u 16:09
0
3
U Rovinju počeo Red Bull Air Race
0
U Rovinju počeo Red Bull Air Race
Foto: EPA
Svjetsko prvenstvo najboljih letača Red Bull Air Racea počeo je u subotu u Rovinju, a taj je sportsko-turistički događaj godine u Hrvatskoj okupio velik broj ljubitelja zračnih akrobacija iz Hrvatske i okolnih zemalja, prati gotovo 300 svjetskih medija i slika iz Rovinja ide uživo u 15 zemalja.
"Preobrazba Hrvatske u cjelogodišnju destinaciju jest jedan od glavnih ciljeva Ministarstva turizma te svakako možemo reći da ovakve manifestacije pridonose stvaranju tog imidža", rekao je novinarima u Rovinju ministar turizma Darko Lorencin izrazivši pritom zadovoljstvo što se drugu godinu zaredom ovakva utrka, s velikim interesom publike i medija, održava u Hrvatskoj, u Rovinju.

To je, istaknuo je, pokazatelj koliko je pozitivan dojam imala prošlogodišnja utrka na publiku i organizatore iz Red Bulla.

Red Bull Air Race i ove je godine u Rovinj privukao velik broj posjetitelja te potvrdio da je jedan od najznačajnijih događaja koji promiču hrvatski turizam i Rovinj kao vrhunsku destinaciju, naglasio je član Uprave Adris Grupe i predsjednik uprave rovinjske Maistre Tomislav Popović.

"Svi Maistrini kapaciteti su popunjeni a prema trenutnom stanju bookinga možemo govoriti o rastu od čak 15 posto kod hotela. Samo u ovoj predsezoni bilježimo 14 posto više noćenja, čemu je pridonijelo i održavanje Red Buli Air Race", rekao je Popović dodavši da koliko ovaj događaj znači za destinaciju, ali i za kompaniju, najbolje govori broj posjetitelja koji je došao u Rovinj. Naime, smatra on, bilo bi dobro kada bi u Hrvatskoj bilo još više takvih događaja jer je to "jedan od alata kako postati atraktivnija destinacija".

"Investicijama u turizam vrijednima gotovo tri milijarde kuna Adris grupa i Maistra stvorile su infrastrukturne i operativne preduvjete za održavanje ovako značajnih i zahtjevnih događaja visokih standarda", poručio je Popović.

Već je prošle godine prvi Red Bull Air Race u Rovinju izazvao veliki interes medija, a ovogodišnje takmičenje prati gotovo 300 svjetskih medija. Slika iz Rovinja danas ide uživo u 15 svjetskih medija, a prijenos se može gledati u brojnim zemljama, među kojima su Austrija, Njemačka, Španija, Velika Britanija, Poljska i Francuska.

Prema riječima rovinjskog gradonačelnika Giovannija Sponze, Rovinj želi iskoristiti ovu veliku šansu da gledateljima širom svijeta pokaže svoju jedinstvenu ljepotu "iz jedne osobite perspektive".

"Činimo sve kako bi u najmanju ruku bili jednako dobri organizatori i domaćini kao i prošle godine, a u nekim segmentima i bolji. Ova velika manifestacija iziskuje posebne organizacijske napore. Na organizaciji su uključeni mnogobrojni zaposlenici sigurnosnih i javnih službi, više od 200 volontera, a siguran sam da će se građanke i građani Rovinja kojima se ovih dana umnogome poremetila svakodnevnica, kao i uvijek do sada pokazati kao izuzetni domaćini", poručio je Sponza istaknuvši kako priželjkuje da uvjeti budu naklonjeni pilotima i da svi uživaju u vrhunskom doživljaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: