sport
36

U Kaknju sve spremno za doček Amela Tuke

Klix.ba
Amel Tuka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amel Tuka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U srijedu, 5. augusta 2015. godine, u 21:30 sati, u Kaknju će biti organiziran veliki doček za Amela Tuku, uspješnog bosanskohercegovačkog atletičara.

Doček u gradskoj jezgri Kaknja, u ulici Alije Izetbegovića, organizira Općina Kakanj koja je za Amela pripemila i nekoliko iznenađenja. Prije i nakon dočeka na velikoj pozornici nastupit će Haris Berković, pobjednik jednog od ovogodišnjih regionalnih muzičkih takmičenja.

Pozornica na kojoj će biti dočekan Amel Tuka simbolično je postavljena na lokaciji na kojoj se 2007. godine nalazio cilj krosa na kojem je prvu pobjedu ostvario Amel Tuka.

“Amel zaslužuje dostojanstven doček i zato smo pokrenuli aktivnosti da organiziramo doček na kojem ćemo pozdraviti našeg šampiona u njegovom gradu Kaknju. Čuvajte glas do dočeka da ga gromoglasno pozdravimo, pripremite dlanove za snažan pljesak, ponesite u srcu ljubav prema Kaknju i domovini BiH jer će i on učiniti isto, dođite na doček za našeg šampiona. Građane Kaknja i građane drugih općina i gradova iz naše lijepe i jedine domovine BiH pozivamo da masovno prisustvuju dočeku našeg šampiona u Kaknju i da tako pokažemo da je Amel ponos Bosne i Hercegovine. Takvu poruku želimo poslati iz Kaknja”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

U okviru priprema za doček, Općina Kakanj je u gradskoj jezgri Kaknja izvršila postavljanje velikog panoa sa porukom “Amel Tuka ponos Bosne i Hercegovine”.

U vrijeme dočeka saobraćaj motornih vozila će biti obustavljen u dijelu gradske jezgre Kaknja, a vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce.

Očekuje se prisustvo nekoliko hiljada građana Kaknja i građana iz drugih krajeva BiH.

Prije velikog dočeka u Kaknju, Amel će biti dočekan u 12:30 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Na ovaj doček će iz Kaknja otputovati Amelovi sugrađani u dva autobusa.