|

FOTO
/
Tuzlanski kuglaši domaćini u Lukavcu jer nemaju dvoranu

Tuzlanski kuglaši domaćini u Lukavcu jer nemaju dvoranu
0
S
Piše: D. Brkić
22.11.2011. u 15:54
9
komentara
0

dijeljenja
Prošlo je 27 godina od otvaranja KSC Mejdan u Tuzli, a od 1984. godine pa do danas, izuzimajući sitnije korekcije, dvorane i prateći sadržaji u ovom centru nikada nisu ozbiljnije adaptirani. O dotrajalosti Mejdana govori podatak da je nekadašnji ''hram sporta'' veći dio godine sablasno prazan.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Odavno je poznato kako sportski kolektivi u Tuzli muku muče sa finansiranjem. Tuzla je tako ostala sa samo dva premijerligaška kluba u kolektivnim sportovima, dok ruže ne cvjetaju ni u malim ili pojedinačnim sportovima.

No, vratimo se Mejdanu. Od otvaranja do danas nikada nije rekonstruisana kuglana koju koriste dva kluba, KK Sloboda i KK Zrinjski Ljubače. Od prije nekoliko godina kuglaši iz Tuzle ne mogu domaće mečeve igrati u svom gradu. Najprije su kao ''domaćini'' svoje protivnike dočekivali u Tesliću ili Maglaju, a od ove sezone u desetak kilometara udaljenom Lukavcu.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Zbog čega? Odgovor je jasan: kuglana u dvorani Mejdan ne zadovoljava važeće kriterije u ovom sportu. Saznajemo kako je cijena nove kuglane između 200 i 300 hiljada KM.

Međutim, moderna kuglana se mogla osigurati za oko 50.000 KM nakon Svjetskog prvenstva u Sarajevu, ali oni koji brinu o sportu u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, nisu prihvatili takvu ponudu. Zbog toga su tuzlanski kuglaši primorani domaće mečeve igrati u drugim gradovima, a kuglanu u Mejdanu koriste samo za treniranje.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Nema sumnje, tuzlanski sport je na izuzetno niskim granama. Možda i najnižim u gradskoj historiji.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...