Milion KM za sjevernu tribinu
0

FOTO / Nema novca za kompletnu obnovu stadiona Tušanj

Piše: D. Brkić
Nacrtom budžeta Općine Tuzla za 2012. godinu predviđena je stavka od milion KM za završetak izgradnje sjeverne tribine stadiona Tušanj.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Podsjetimo, gradnja tog dijela tuzlanskog stadiona počela je u julu 2009. godine, radovi su trebali biti okončani u julu 2010. godine, ali će, prema svemu sudeći, sjeverna tribina stadiona Tušanj biti otvorena na ljeto 2012. godine, pred početak predizborne bitke na lokalnim izborima.

Šta će biti sa ostalim dijelovima stadiona Tušanj za sada nije poznato, a pomoćnik načelnika za komunalne poslove Aid Berbić, istakao je kako će se nakon završetka sjevernog dijela razmišljati o eventualnom nastavku gradnje ostalih dijelova tušanjskog kompleksa.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Kada bude gotova, sjeverna tribina bit će kapaciteta 3.200 natkrivenih mjesta. Za gradnju će se potrošiti oko četiri miliona KM, a procijene su da će rekonstrukcija i izgradnja kompletnog stadiona koštati do 25 miliona KM. No, neizvjesno je kad će i hoće li se radovi nastaviti.

Podsjetimo kako je načelnik Jasmin Imamović, na ceremoniji početka radova, pozvao Vladu TK i Vladu F BiH da pomognu u realizaciji ovog projekta značajnog ne samo za Tuzli, nego i za cijelu državu.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Novac s tih nivoa vlasti nije pristigao, a ostaje da vidimo hoće li načelnik Imamović ispuniti svoje obećanje koje se ogleda kroz njegove riječi: "Mi možemo završiti stadion, ali hoćemo da vidimo od onih koji govore da im je stalo do sporta da to i dokažu".