Šahovski turnir "Bosna 2010."
0
Turnir prvim potezom otvara Haris Silajdžić
Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vlada Republike Srpske prihvatila je prijedlog Odbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova i u kalendar obilježavanja značajnih datuma uvrstila 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom i 12. maj - Dan Vojske RS, izjavila je danas portparol Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS Maja Radetić. Ona je na konferenciji za novinare rekla da je u okviru proslave Dana pobjede nad fašizmom predviđen parastos svim stradalim u Drugom svjetskom ratu, koji će početi u 10.30 časova u banjalučkom Sabornom hramu Hrista Spasitelja, a potom polaganje vijenaca na spomenik poginulim borcima NOR-a, te obraćanje zvaničnika. Radetićeva je navela da će se Dan Vojske RS obilježavati tri dana, a da proslava počinje 11. maja parastosom poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u banjalučkom u Hramu Hrista Spasitelja.
Nek su mi gazili njivom,mojom se sladili sljivom.Uvjek je lopova bilo...
Iako se u političko-pravnim krugovima ovih dana špekuliralo da je slučaj \"Dodik\" preuzeo bivši sarajevski kantonalni tužilac Oleg Čavka, koji je od prošlog mjeseca zaposlen u . No, to ne znači da Čavka, koji je preuzeo predmete tužioca Hejkija Vendorfa (Heikki Wendorf), neće eventualno biti uključen u istragu protiv Dodika u okviru tima tužilaca. ZNACI DA JE SPIRIC SAMO POSTAVIO OLEGA CAVKU DA ZASTITI DODIKA? CRNA BOSNO I HERCEGOVINO, CRNA TI SE BUDUCNOST PISE KAD TI SPIRIC POSTAVI SVE GLAVNE TUZIOCE I POLICIJU GENOCIDASE!
Glup si ko kitha...
Federalni premijer Mustafa Mujezinović u trenucima najtežim za veći bh. entitet s obzirom na ekonomsku i socijalnu situaciju, jednostavno je napustio BiH. Van države će biti čak do 20. maja. Trenutno je u Istanbulu u Turskoj, namjerava otići na sajam EXPO u Kini, a potom se vratiti u Istanbul. Do kraja ove sedmice van BiH će biti i njegov zamjenik i ministar finansija Vjekoslav Bevanda, tako da je ovlaštenje za vođenje Federalne vlade ostavljeno zamjeniku premijera i ministru kulture i sporta Gavrilu Grahovcu. Ponašanje Mujezinovića, kojem je važnije putovanje po bijelom svijetu nego rješavanje nagomilanih problema u FBiH, skandalozan je primjer ponašanja aktuelnih vlastodržaca koje je na ključne pozicije postavio predsjednik SDA Sulejman Tihić. znachi da su genocidasima lopovima ruke otvorene da udaraju po bosni i hercegovini? e ihicu mrcino izdajnicka!!!
a mnoge kljucne dokumente koje sada imamo a koje je Karla Delponte sklonila do kojih je Senad Hadzifejzovic dosao i istom Softicu pokazao u prvoj gostujucoj emisji centranog dnevnika,gdje je isti ostao zatecen u mucajucim odgovorima laik advokata,Nakon toga ubrzo je isti Softic uselio u elitni stan elitnog sarajevskog naselje,vjerovatno od svog onog prikupljenog novca dijaspore za tu tuzbu za koju nikada javnost nije upoznata o troskovima iste, ili je dobio od Srbije sto dodatno daje sumnju u mogucnost sabotaze presude kojom je kumovao taj advokatski anonimus Softic iza cega stoji SDA izdajnik i velikosrpski agent Tihic,.....
Mnoge stvari ce zavisiti od ishoda presuda Karadzicu i reviziji tuzbe protiv Srbije koja se mora pokrenuti na sto imamo pravo.Takoda smatram da je SDA sa Tihicem sabotirala tuzbu uvodenjem nesposobnog Softica Sakib a izostavljanjem amerikanca Franc Boyla,iza cega stoji opet Tihic po izjavi doticnog gospodina kada mu je rekao da ga nece vise angazovati bez ikakvog objasnjenja.Neshvatljivo je da Softic u dokaznom postupku pored toliko svjedoka i i dokaza nije izveo niti jednog svjedoka vec je koristio iskljucivo postojece Haske presude protiv osudenih zlocinaca sto je bizarno i pravno neshvatljivo..
Sve najbolje u organizaciji turnira a našem Velemajstoru Borkiju Predojeviću puno uspjeha.Borki uz tebe je cijela Bosna. @hercegBosna Ti mu dođeš kao neki sledbenik Ive Andrića Lužanskog(selo Lug kod Živinica,tuzlanski kanton) čuj njega baliye nemaju hrane,nemaš pojma koliko si jadan i bijedan sa takvom pričom,koja u suštini neznači NIŠTA nego samo pokušaj namjerne provokacije,ta priča GUBI,gubi\"prijatelju\"100%.
Zbog počasti Rasimu Deliću Pokrenuta inicijativa za smjenu Selme Cikotića Predstavnici stranaka iz RS-a u Zajedničkoj komisiji za odbranu i sigurnost državnog Parlamenta pokrenuli su inicijativu za smjenu ministra odbrane Selme Cikotića. Smatraju ga odgovornim jer je jedinicu Oružanih snaga i Dom armiije upotrijebio za odavanje počasti Rasimu Deliću, javila je Federalna televizija. Većinom je odlučeno da se o tom zahtjevu raspravlja u prisustvu ministra i njegovih zamjenika te će inicijativa biti ponovljena EVO GENOCIDASI SRBI i SPIRIC HOCE SAD I MJESTO MINISTRA ODBRANE BIH-E!! IMAJU TUZILASTVO, POLICIJU, EKONOMIJU SAD HOCE I MINISTARSTVO ODBRANE?UDARAJU SAD PO MINISTRU ODBRANE BOSNE I HERCEGOVINE????PA ZASTO BOSNA I HERCEGOVINA NE ZAHTJEVA DA SE MINISTRI UNUTRASNJIH POSLOVA I VANJSKIH POSLOVA SRBIJE SMIJENU JER NE HAPSE I ISPORUCUJU HAGU RATKA MLADICA? CRNA BOSNO I HERCEGOVINO STA TI RADE JUCERASNJI KOLJACI, SILEDZIJE, GENOCIDASI I SRPSKI FANATICI?!
addmiineeee, imal se sta za poshitpu??????? yeebo li ti Haris sestru u guuziicu
Sah-Mat...baliye nemaju hrane ;)))
konja na c3
Ne bi me začudilo da odlete svi u vazduh nakon njegovog poteza.
Damin gambit Hare!
ZNACI DA GENOCIDASI SRBI HOCE SILOM DA UZMU VOJNU IMOVINU BOSNE I HERCEGOVINE!!! ! DALI IMA BOSNJAKA NA GLAVNIM I VISOKIM POZICIJAMA U OHR-U, PIK-U, MUP-U, SIPI, TUZILASTVU, AKO IMA DAJTE SPISAK? AKO SVE VAZNE FUNKCIJE SAMO DRZE GENOCIDASI ZNACI DA JE CISTI RASIZAM, TOTALITARIZAM I SEGREGACIJA NAD BOSNJACIMA U BOSNI I HERCEGOVINI!!!!!! TUZIT SPIRICA KOJI RADI SVE MOGUCE ZAVJERE PROTIV DRZAVE BOSNE I HERCEGOVINE I BOSNJAKA!!! BLOKIRA SVE REFORME I UNISTAVA DRZAVU A UZIMA NAJVECU PLATU U BOSNI I HERCEGOVINI! TREBA POD HITNO LUSTRACIJA SVIH UDBASA I KOS-OVACA KOJI IMAJU NAJVECE POZICIJE U POLICIJI, TUZILASTVU, MINISTARSTVIMA, POLITICKIM PARTIJAMA KOJI RADE PROTIV DRZAVE BOSNE I HERCEGOVINE ZA VELIKU SRBIJU! OD TIHICA, SPIRICA, MIJE KRESICA, ANE TRISIC BABIC ITD!!! NE CEKAJTE PATRIOTI VEC TRAZITE DA SE ONI SKINU SA POZICIJE KOJE IMAJU I TUZIT IH ZA ZAVJERU, IZDAJU I UNISTAVANJE BOSNE I HERCEGOVINE!!!