Pobjede bh. K1 boraca u Trstu
0

Tufekčić osvojio titulu prvaka Evrope!

Sarajevo-x.com
Naši K 1 borci nastavljaju pobjednički niz na turnirima širom Evrope i tako preuzimaju primat kada je ovaj sport u pitanju. Naime, ovaj put na turniru u Trstu koji se održao 28.11.2009.g. u subotu večer, pobjede su ostvarili bosanskohercegovački K 1 boraci Adnan Redžović i Muamer Tufekčić iz Zenice, inače novi član Kluba borilačkih sportova „Gladijator“ iz Sarajeva čiji je osnivač upravo Redžović.

Na ovom turniru aktuelni profesionalni prvak Evrope u K 1 Adnan Redžović prvobitno je trebao imati okršaj sa Rumunskim borcem ali samo nekoliko sati prije meča organizator bez pravog obrazloženja mu je dodijelio sasvim drugog protivnika.

Uprkos tome Redžović, čiji je ovo prvi meč pod okriljem prestižne „Show time“ promotorske kuće i federacije za koju je nedavno potpisao vrlo unosan ugovor, bez većih problema slavio nad prvakom Hrvatske u tai boxu i kick boxu, Marinom Dosenom. Već u drugoj rundi naš borac je šampiona Hrvatske poslao na pod, a sudija je napravio drugi presedan na ovom turniru i Doseni brojanje u knock downu produžio više od dozvoljenog pravilnikom tako da je Redžović morao slaviti na poene i to više nego zasluženo.

Zeničan Muamer Tufekčić i na ovom turniru je pokazao da Bosna i Hercegovina ima vrlo kvalitetnih mladih talenata u K 1 sportu. On je također slavio pobjedu i to za titulu Evrope u MTA federaciji do 100 kg protiv domaćeg borca Jasmina Bećirovića.