K 1 turnir
0

Povrijeđeni Redžović slavio nad favoritom u Pragu

Sarajevo-x.com
Adnan Redžović
Adnan Redžović
Bosanskohercegovački K 1 borac i aktuelni šampion Evrope Adnan Redžović nanizao je još jednu pobjedu u svojoj vrlo uspješnoj karijeri.

Naš borac je subotu večer na turniru u Pragu pod nazivom "It's Showtime Prague“ u prepunoj O2 areni u svom debiju u prestižnom "Showtimeu“, promotorskoj kući i federaciji koja okuplja najbolje svjetske K 1 borce, pobijedio apsolutnog favorita i veliku svjetsku zvijezdu K 1 i ultimate fight borilačkih vještina Brazica Andersona Silvu.

Uprkos povredi lijeve noge na pripremama za ovaj meč, naš borac nije odustao od meča te je došao u Češku prijestolnicu da pokaže šta zna.

Već u prvoj rundi Redžović, koji i nije koristio svoju povrijeđenu lijevu nogu u okršaju sa Silvom, svog suparnika dva puta obarao u knock down i to lijevim aperkatom. U drugoj rundi Adnan Redžović je uspio da samo jednom svog suparnika u ringu pošalje na pod, a u trećoj odnosno posljednjoj rundi je iskusno priveo meč kraju i slavio na poene.

Ovom pobjedom Redžovića očekuju mečevi u Milanu i Amsterdamu, gdje će se održati slijedeći turniri pod nazivom "It's Showtime", javio nam je njegov glasnogovornik Mustafa Zorlak.