sport
0

Tokom vikenda Auto - moto trka "Lopare 2012"

SRNA
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Auto-moto trka "Lopare 2012", koja će okupiti oko 55 učesnika iz BiH i Srbije, biće održana narednog vikenda na stazi Jablanica – Piperi, u okviru manifestacije "Dani dijaspore", najavio je predsjednik Auto-moto karting kluba "Feromont sport" Miodrag Rajković.

"U subotu od 12.00 sati održaće se treninzi, a glavna trka je u nedjelju od 11.00 časova i voziće se tri kruga na stazi Lopare – Mačkovac - Jablanica", rekao je Rajković novinarima.

Na mjestu gdje će biti održana trka saobraćaj će biti zatvoren sat prije početka trke, a organizatori su apelovali da gledaoci dođu ranije, kako bi zauzeli mjesta.

Vaske Todić, predstavnik "Bobar osiguranja", jednog od sponzora trke, rekao je da je za ovo preduzeće bitna bezbjednost u saobraćaju, te dodao da podržava auto-moto trke kao sportsku disciplinu.

Pokrovitelji trke su Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice BiH i Vlada Republike Srpske. Očekuje se da će neko od zvaničnika otvoriti trku, čiji su organizatori Auto-moto karting klub "Feromont sport", Sportski auto-moto savez BiH, Sportski auto-moto savez Srpske i opština Lopare.