sport
64

Tok utakmice: Luksemburg - BiH 0:3

Piše: O. T.
Foto: FS BiH
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na stadionu Josy Barthel igra prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Luksemburga. Meč počinje u 20:15 sati, a tekstualni prijenos sa fotografijama i videozapisima pratite na portalu Klix.ba.

90+' - Sudija je svirao kraj. Naš tim je slavio rezultatom 3:0.

90+' - Gooooooooooooooool! Majstor ostaje majstor! Pjanić je zaključio utakmicu sa svojim pogotkom iz slobodnog udarca.

90+' - Slobodan udarac za Miralema Pjanića.

90' - Korner za Luksemburg sa desne strane. Bez opasnosti za naš tim.

88' - Uslijedio je mirniji period igre kada je lopta većinom na sredini terena.

78' - Posljednja izmjena u našem timu. Šesti igrač koji je ušao sa klupe je novi debitant Srđan Grahovac koji je zamijenio Prcića.

76' - Postigli smo dva slična gola. Istina, golovi su stigli sa desne i lijeve strane, ali zajedničko im je što su stigli nakon brzo izvedenih prekida Miralema Pjanića koji je prvo uposlio Sušića što je rezultiralo pogotkom, a onda i Zukanovića što je također rezultiralo pogotkom.

75' - Goooooooool!!! Vodimo sa 2:0! Zukanović je ubacio prizemno sa strane, a Đurić skrenuo loptu u gol.

73' - Goooooooool!!! Vodimo sa 1:0! Autogol.... Pjanić je uposlio Matea Sušića koji ubacuje nakon prodora po desnoj strani, a njegovu loptu u gol šalje Chanot.

71' - Nova šansa za Džeku nakon što ga je uposlio Đurić. Brani Moris. Odmah opasnos i pred našim golom. Nakon centaršuta sa lijeve strane Aničić nekontroliranom reakcijom šalje loptu u korner.

69' - Izmjena u redovima Luksemburga. Vincent Thill ulazi umjesto kapitena Mutscha. U međuvremenu je Prcić uputio udarac sa distance koji je otišao visoko preko gola Morisa.

67' - Peta izmjena u našem timu. Pjanić mijenja Bešića.

64' - Bešić je centrirao iz slobodnog udarca sa nekih 35 metara sa desne strane, lopta je došla do Džeke koji je šutirao glavom visoko preko gola.

63' - Baždarević poziva Miralema Pjanića da se spremi za ulazak.

60' - Izmjene u obje ekipe. Da Motta i Deville su ušli umjesto Bensija i Martinsa kod domaćeg tima, dok je kod nas teren napustio Višća, a ušao debitant Haris Duljević. Trenutno su na terenu dva debitanta u našem timu - Mateo Sušić i Haris Duljević.

57' - Višća je ukrao loptu na oko 30 metara od gola domaćeg tima, dodao je Džeki koji šutira preko gola. Samo nekoliko trenutaka kasnije ponovo dolazimo u posjed lopte, a onda u nastavku akcije Vrančić rezantno centrira sa lijeve strane, Džeko kasni...

56' - Opasan centaršut Zukanovića sa lijeve strane rezultirao je novim kornerom za Prcića. Ipak, nismo uspjeli zaprijetiti.

54' - Prva izmjena kod Luksemburga. Schnell je zamijenio Delgada.

52' - Mnogo bolja igra našeg tima u drugom dijelu. Đurić je fauliran na desnoj strani. Prcić je centrirao, lopta se odbila do Višće na oko 20 metara, ali naš krilni igrač šutira visoko preko gola.

46' - Džeko je odmah zaprijetio nakon prizemnog centaršuta Zukanovića, Lopta je otišla u korner koji je izveo Prcić, ali ponovo bez opasnosti za Luksemburg.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Baždarević je iskoristio tri od šest izmjena. Ibrahim Šehić je zamijenio Asmira Begovića, Edin Džeko je zamijenio Vedada Ibiševića i Mateo Sušić je ušao umjesto Ognjena Vranješa.

  • Čekamo povratak igrača na teren. Dok traje pauza možete pogledati šanse iz prvog poluvremena.
  • Nismo očekivali poluvrijeme bez golova u Luksemburgu. Domaćin je jako dobro otvorio utakmicu, posebno uvodnih 15 minuta kada domaći igrači nisu dozvoljavali našem timu da lako gradi napade. Kako je utakmica odmicala, posjed lopte kod našeg tima se znatno povećavao, a najviše smo prijetili preko desne strane i našeg najopasnijeg igrača u prvom dijelu Edina Višće. Naši igrači su "poklonili" nekoliko šansi domaćem timu u prvom poluvremenu i očekujemo bolje izdanje u drugom dijelu.

45' - Sudija je svirao kraj prvog poluvremena. Prethodno je Luksemburg izveo korner sa desne strane. Joachim je centrirao, otklonili smo opasnost, a onda je lopta ponovo stigla u posjed domaćeg tima koji je zamalo došao do nove šanse za ugrozi naš gol.

42' - Ponovo opasnost pred našim golom i ponovo Aurelien u prilici, ali je ofanzivac domaćeg tima jako loše reagovao.

41' - Slobodan udarac za naš tim sa oko 24 metra. Delgado je dobio žuti karton zbog starta nad Vrančićem. Šutirao je Zukanović zamalo preko gola. Vrlo dobar udarac defanzivca Rome.

38' - Novi korner za Prcića sa desne strane, ali ponovo bez opasnosti za domaći tim.

35' - Greška naših igrača na sredini terena nakon čega je Joachim Aurelien šutirao sa nekih 20 metara. Prizeman udarac brani Begović.

33' - Najbolja šansa za naš tim. Ibišević je primio loptu u kaznenom prostoru, a onda je do nje došao Vrančić koji je uspio šutirati sa oko pet metara, ali je Moris na vrijeme skratio ugao i odbranio udarac.

30' - Novi udarac Višće. Ponovo lijevom nogom sa ivice šesnaesterca sa desne strane, ali njegov prizeman šut brani Moris. Višća pokazuje da je u odličnoj formi.

27' - Dva obećavajuća napada našeg tima. Oba preko desne strane. Najprije je Ibišević došao do loše u šesnaestercu, ali je nije uspio zadržati. Nešto kasnije Moris u zadnji čas uzima loptu ispred Đurića nakon centaršuta sa desne strane.

25' - Korner za naš tim sa desne strane. Prcić je centrirao, ali bez opasnosti za Luksemburg. Domaći tim je otklonio opasnost i lopta je ispucana do Asmira Begovića na drugoj strani. Naš tim je ponovo u posjedu lopte.

22' - Bešić je dugo čuvao loptu na ivici šesnaesterca, a onda uposlio Prcića koji je šutirao sa oko 23 metra, ali je to bio lagan plijen za Morisa.

20' - Luksemburg je izveo korner sa lijeve strane. Centrirao je Gerson, a loše se snašao Delgado. Moglo je biti mnogo opasnije...

17' - Luksemburg se sve više povlači na svoju polovicu terena, dok naš tim gradi sve duže napade i jedan takav je rezultirao udarcem Višće koji je bio neprecizan. Fudbaler Bašakšehira je šutirao s desne strane iskosa sa nekih 15 metara, a lopta je otišla pored desne stative Morisovog gola.

15' - Konačno smo napravili duži napad i uputili tri opasna centaršuta. Prvo smo napadali preko desne strane, a onda je lopta stigla do Zukanovića na lijevoj strani poslije čega je lijevi bek Zmajeva uputio rezantan centaršut, ali je domaći tim otklonio opasnost.

12' - Sjajan udarac Bensija, ali još bolja intervencija kapitena Begovića.

11' - Slobodan udarac sa oko 23 metra od našeg gola. Prcić je faulirao Martinsa.

10' - I dalje imamo poteškoće u iznošenju lopte i građenju napada. Međutim, uspjeli smo napraviti presing na zadnju liniju Luksemburga nakon čega je golman domaćeg tima ispucao loptu u aut.

5' - Još uvijek bez šansi. Možemo reći da je domaći tim hrabro otvorio utakmicu i pravi pritisak na našoj polovici terena što otežava građenje napada našeg tima.

1' - Utakmica je počela. Sretno Zmajevi!

20:18 - U toku je minuta šutnje za žrtve terorističkih napada u Belgiji.

20:14 - Zavšeno je intoniranje naše himne i trenutno slušamo himnu Luksemburga. Na stadionu u Luksemburgu se osjećamo kao kod kuće, jer na stadionu koji prima nešto više od 8 hiljada navijača, nalazi se oko 3 hiljade navijača naše zemlje, dok domaćih navijača gotovo da i nema.

20:13 - U toku je himna Bosne i Hercegovine.

20:12 - Igrači obje ekipe izlaze na teren i čekamo intoniranje nacionalnih himni. U toku je himna Bosne i Hercegovine.

20:07 - Fudbaleri su se povukli u svlačionice nakon zagrijavanja. Bh. navijači "podgrijavaju" atmosferu na tribinama i očekuje se povratak igrača i intoniranje himni.

20:00 - Protiv Luksemburga smo do sada odigrali pet utakmica i ostvarili pet pobjeda uz gol-razliku 13:2. Četiri meča odigrali smo u okviru kvalifikacija za evropska prvenstva 2004. i 2012. godine i odigrali smo jedan prijateljski meč 2004. godine.

19:58 - Na klupi našeg tima nalaze se: Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Emir Spahić, Edin Džeko, Mateo Sušić, Daniel Graovac, Sead Kolašinac, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Anel Hadžić, Haris Duljević, Srđan Grahovac, Edin Cocalić

Na klupi Luksemburga nalaze se: Jonathan Joubert, Ralph Schon, Tom Schnell, Daniel Da Motta, Ben Payal, Cedric Sacras, VIncent Thill, Sebastien Thill, Dwayn Holter, David Turpel, Maurice, Deville

19:56 - Ovo su sastavi za koje su se odlučili selektori Mehmed Baždarević i Luc Holtz.

Bosna i Hercegovina: Asmir Begović (C) - Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Marin Aničić, Ervin Zukanović - Sanjin Prcić, Muhamed Bešić, Mario Vrančić, Edin Višća - Vedad Ibišević, Milan Đurić

Luksemburg: Anthony Moris, Maxime Chanot, Ricardo Delgado, Chris Philipps, Lars Gerson, Martins Pereira, Stefano Bensi, Kevin Malget, Mario Mutsch (C), Jans Laurent, Joachim Aurelien

19:55 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos prijateljske utakmice u kojoj fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine gostuje Luksemburgu. Direktan prijenos možete pratiti na FACE TV-u.