Golf
0

Tiger Woods zamalo napadnut na Floridi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U ponedjeljak je najbolji golfer današnjice Tiger Woods otkazao nastup na Players Championshipsu u Ponte Vedra Beachu zbog povrede vrata, a prethodno je tokom njegovog nastupa izbio mali incident.

Dogodilo se to na 11. rupi kada je 36-godišnji muškarac po imenu Travis Parmelee iskočio iz mnoštva koje je pratilo tok turnira i vrišteći se zaletio prema Woodsu.

Vidno pijani muškarac ubrzo je savladan od trojice zaštitara, koji su prilikom obuzdavanja koristili i električni omamljivač.

Inače, Woods je na press konferenciji nakon turnira odbacio novinarske aluzije da njegova povreda ima veze sa saobraćajnom nesrećom od 27. novembra prošle godine kada je bježao od vlastite supruge.

"Nema nikakve povezanosti. Došao sam do tačke kada nisam mogao nastaviti. Želim trenirati, želim igrati i takmičiti se, ali nisam to mogao činiti, nisam mogao zamahnuti kako treba. Za mene je jako frustrirajuće što nisam mogao odigrati svih 18 rupa", objasnio je Woods, koji će sada biti podvrgnut magnetskoj rezonanci kako bi se tačno utvrdila težina povrede.

Ovo je bilo njegovo prvo odustajanje od nekog turnira nakon Nissan Opena iz 2006. godine.

Nastup na Players Championshipsu bio je Woodsov treći turnirski nastup nakon petomjesečnog izbivanja uvjetovanih višestrukim preljubničkim aferama koje su izbile u javnost nakon spomenute saobraćajne nesreće.