Wimbledon
0

Federer: Finale neću gledati, idem na odmor

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Roger Federer potužio se na ozljede koje su ga onemogućile u pružanju svog najboljeg tenisa u četvrfinalnom porazu Wimbledona od Čeha Tomaša Berdycha u četiri seta.

Federera muče ukočena leđa, te lakša ozljeda noge koju je zadobio na ATP turniru u Halleu, dvije sedmice prije početka Wimbledona.

  • Nisam dobro igrao u defenzivnom pogledu, nisam bio pravi kada je najviše trebalo. To je razočaravajuće. Malo me muče i leđa i noga. Zbog toga nisam mogao baš igrati onako kako sam htio. Kada vas boli, ne možete se opustiti i koncentrirati na svaki poen. S obzirom na te okolnosti, držim da sam ipak odigrao pristojan meč. Nisam se najbolje osjećao već zadnja dva-tri meča. Stoga je u ovom porazu dobra vijest da ću imati malo duži odmor – komentirao je Federer.

Švicarac je uoči Roland Garrosa imao niz od 23 uzastopna (minimalno) polufinala na Grand Slam turnirima. No, u četvrtfinalu Pariza ga je svladao Šveđanin Robin Söderling, a sada u četvrtfinalu Wimbledona i Tomaš Berdych.

  • Četvrtfinale na Grand Slam turniru je pristojan rezultat. Očito neki misle da je moj poraz u četvrtfinalu nešto šokantno, ali ja to ne gledam na taj način. Neki igrači bi "poginuli" za četvrtfinale na Grand Slam turniru. Istina je da ja nisam navikao na četvrtfinalne poraze u zadnjih šest godina, ali trenutno se mučim i sa svojom igrom i sa zdravstvenim problemima. Radujem se odmoru.

Finale?

  • Vjerojatno neću gledati. Idem na odmor.