Advokati
0

"Testovi su dokazali da je Semenya djevojka"

Totalsport
Caster Semenya (Foto: Reuters)
Caster Semenya (Foto: Reuters)
Caster Semenya ima pravo nastupa. Potvrdili su njeni advokati jednoj južnoafričkoj televizijskoj postoji da su rezultati testa na spol atletičarke dokazali da ima pravo nastupa u konkurenciji djevojaka.

U srijedu je Južnoafrički atletski savez priopćio da 19-godišnja Caster Semenya, svjetska prvakinja na 800 metara, neće sve do juna saznati rezultate njezinog kontroverznog testiranja spola. Nakon sumnji koje su se pojavile o njezinom spolu, nakon trijumfa na Svjetskom prvenstvu zbog naglog napretka rezultata i muškobanjastog izgleda, mlada južnoafrička atletičarka se podvrgla testiranju, te otada nije upisala niti jedan nastup.

Ipak, njeni su advokati u srijedu u izjavi za eNews channel, što prenose svjetske agencije, rekli da je Semenyin liječnički tim vidio nalaze sa testiranja na SP-u, podvrgnuo ju svojima i zaključio da "Caster ima pravo nastupa u konkurenciji atletičarki".

Advokati Južnoafrikanke dodali su za eNews da Caster Semenya neće nastupati do juna jer "ne žele unijeti narušiti odnose s Atletskim savezom JAR-a i Međunarodnom atletskom federacijom".