Selektor BiH
19

Zrnić nakon pobjede protiv JAR-a: Džumhur i ekipa zaslužuju maksimalnu podršku

Klix.ba
Zoran Zrnić (Foto: E. M./Klix.ba)
Zoran Zrnić (Foto: E. M./Klix.ba)
Teniska selekcija Bosne i Hercegovine savladala je Južnoafričku Republiku u play-offu Svjetske grupe 1 Davis Cupa, a selektor Zoran Zrnić bio je izuzetno zadovoljan nakon dvoboja.
"Hvala svima koji su bili naša podrška. Kao što smo najavljivali, znali smo da će to biti otvoren meč. Žao mi je što je završilo na ovaj način i želim mu što brži oporavak. Dobili smo meč, a najveću zahvalnost osjećam prema momcima koji igraju za naš tim. Ovi momci zaslužuju maksimalnu podršku. Imali smo dobre uslove za rad i kada je tako jedini normalan slijed događaja je da dobijemo mečeve. Nije bilo lako, jučer smo imali povredu Mirze u trećem gemu, a pokazao je koliko srce ima za reprezentaciju", rekao je Zrnić.

Selektor BiH je otkrio da su Mirzi jutros do iza dva sata rješavali povredu da bi danas nastupao u dublu.

"Sreća nam je što imamo dovoljno kvalitetnih igrača, ali i da Mirza nije igrao Nerman bi bio kvalitetna zamjena. Mislim da je otkazao turnire naredne sedmice, dobili su ozbiljan dubl, dečka koji je 10. u svijetu, ali energija i borba je bila prevelika. Damir je do prekida igrao dobro, disciplinovano i ispoštovao je dogovor u svlačionici", poručio je Zrnić.

Podsjetimo, odlučujuću, treću pobjedu u meču za vodstvo od 3:1 ostvario je najbolji bh. teniser Damir Džumhur, kojem je prvopostavljeni igrač JAR-a Lloyd Harris predao meč nakon trećeg gema u drugog seta i prvi vodstvu bh. tenisera s 2:1.

U prvom meču današnjeg dana bh. dubl Mirza Bašić/Tomislav Brkić savladali su favorizirani par JAR-a Raven Klaasen-Ruan Roelofse s 2:0 (7:6 i 6:3), čime su otvorili mogućnost Džumhuru da okonča dvoboj u korist BiH, što je on i učinio.