Mečevi u septembru
65

Zenica dobila domaćinstvo Davis Cup teniskih utakmica protiv Češke

E. M.
Detalj s potpisivanja Memoranduma o saradnji (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s potpisivanja Memoranduma o saradnji (Foto: E. M./Klix.ba)
U Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici danas je potpisan Memorandum o saradnji između Teniskog saveza BiH, Grada Zenice i Javnog preduzeća za održavanje i upravljanje sportskim objektima kojim je dogovoreno domaćinstvo za Davis Cup mečeve BiH i Češke Republike.

Davis Cup susreti BiH i Češke Republike bit će odigrani 14. i 15. septembra u Zenici, a današnjem potpisivanju prisustvovao je predsjednik TS BiH Senad Hadžimešić, u ime Grada Zenica Kenan Uzunović te direktor JP za održavanje i upravljanje sportskim objektima Zenica Nedim Talić.

"Poslije Tunisa, Poljske i Holandije ovo će biti četvrti put da Zenica i ova lijepa dvorana budu domaćini jednog velikog sportskog događaja u 2019. godini. Dolazi nam reprezentacija Češke Republike, ne trebamo o tome mnogo govoriti, ali zaista bih se zahvalio gradu i Nedimu Taliću koji su omogućili da se ovakav događaj održi u Zenici", kazao je Hadžimešić.

Senad Hadžimešić (Foto: E. M./Klix.ba)
Senad Hadžimešić (Foto: E. M./Klix.ba)

Dodao je da su konkurencija zeničkoj dvorani bile i Skenderija, Mejdan i Zetra, ali da samo dvorana u Zenici ispunjava sve uslove za održavanje mečeva.

"Davis Cup ima posebne uslove i kriterije u organizaciji takmičenja i ne može ga dobiti grad koji nema te uslove. Improvizacija se ne dozvoljava, a Zenica ovom dvoranom, uvezanosti s aerodromom i hotelima u blizini dvorane zadovoljava sve uslove pa i za svjetske grupe", dodao je Hadžimešić.

Nedim Talić se zahvalio Teniskom savezu BiH koji je prepoznao Zenicu kao domaćina i za ovu utakmicu Davis Cupa.

Nedim Talić (Foto: E. M./Klix.ba)
Nedim Talić (Foto: E. M./Klix.ba)

"U potpunosti ćemo se staviti na raspolaganje i potruditi da tehnički budemo na raspolaganju kada je riječ o organizaciji jednog ovakvog događaja", kazao je Talić.

Uzunović je istakao kako Zenica ima svu potrebnu infrastrukturu za sva velika takmičenja.

“Raduje nas činjenica da će Češka doći u najjačem sastavu, a ja ću iskoristiti priliku da publika napuni arenu i pokaže da su dostojan domaćin svim reprezentacijama", izjavio je Uzunović.

Kenan Uzunović (Foto: E. M./Klix.ba)
Kenan Uzunović (Foto: E. M./Klix.ba)

Ovim memorandumom Grad Zenica će pokriti troškove iznajmljivanja Gradske arene, a TS BiH je preuzeo svu organizaciju događaja.