Dupli aršini
62

Za razliku od Đokovića, Indijac ne može u Australiju uprkos validnom razlogu za nevakcinaciju

E. B.
Aman Dahiya
Aman Dahiya
Čitav sivjet danas bruji o tome da je Novak Đoković dobio medicinsko izuzeće za nastup na Australian Openu, no Indijci su ljuti jer njihov mladi teniser Aman Dahiya ne može igrati uprkos validnom razlogu za nevakcinaciju.
Dahiya (17) je trebao nastupiti u juniorskom dijelu prvog Grand Slam turnira sezone, no dobio je odbijenicu jer nije vakcinisan.

"Aman Dahiya ne može igrati na Australian Openu jer nije vakcinisan", glasio je odgovor čelnika Australian Opena upućen mladom teniseru.

"Mi smo objasnili da se Aman ne može vakcinisati jer u Indiji se mlađi od 18 godina još nisu počeli vakcinisati", objasnio je trener mladog tenisera Jignesh Rawal i dodao:

"Ni nakon tog pojašnjenja da se zbog validnog razloga Aman nije mogao vakcinisati čelnici Australian Opena nisu promijenili mišljenje, a ljekarska komisija je rekla da on ne može igrati", dodao je Rawal.

Podsjetimo, australske vlasti i organizatori Australian Opena su odlučili da samo vakcinisani igrači, te oni koji dobiju medicinsko izuzeće učestvuju na turniru.

Đoković je dobio medicinsko izuzeće iako nije objašnjeno na osnovu čega.