Tenis
0

WTA Toronto: Drugo finale zaredom za Serenu Williams

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Za pobjedu na Rogers Cupu, WTA turniru Premier kategorije koji se igra u Torontu na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 2.05 miliona dolara, borit će se Amerikanka Serena Williams i Australka Samantha Stosur.

Serena je u polufinalu nadigrala Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku 6-3, 6-3 nakon samo 77 minuta igre za svoju desetu uzastopnu pobjedu na WTA Touru. Prije dvije je sedmice pobjedom završila nastup u kalifornijskom Stanfordu. Toronto joj je tek četvrti turnir od povratka na terene. Pauza joj je zbog povrede i bolesti trajala gotovo godinu dana, od vimbldonskog naslova prošle godine.

Trenutno 80. teniserka WTA liste definitivno je prelomila meč breakom u sedmom gemu drugog seta.

Protiv 13-rostruke Grand Slam pobjednice u finalu će se boriti 27-godišnja Australka Samantha Stosur, koja je u prvome subotnjem polufinalu prekinula niz Poljakinje Agnieszke Radwanske od devet uzastopnih pobjeda. Prošlosedmičnu slavljenicu u kalifornijskom Carlsbadu Australka je pobijedila 6-2, 5-7, 6-2 izborivši time povratak u Top 10 WTA-ova renkinga.

Dosad su Stosur i Serena igrale pet puta. Amerikanka vodi 3-2, no Australka je dobila dva od posljednjih triju njihovih mečeva.

WTA Toronto, polufinale:

Stosur (10) – A. Radwanska (13) 6-2, 5-7, 6-2 S. Williams – Azarenka (4) 6-3, 6-3