Scheepers nije imala šansi
0

WTA Stanford: Pospana Serena lakoćom do polufinala

Totalsport
Serena Williams (Foto: Arhiv/AFP)
Serena Williams (Foto: Arhiv/AFP)
Iako prema vlastitom priznanju još uvijek ima problema s "jet lagom" nakon dolaska iz Evrope, pobjednica Wimbledona Serena Williams lakoćom se plasirala u polufinale WTA turnira u američkom Stanfordu.

Prva nositeljica je u četvrtfinalu za sat i 13 minuta svladala južnoafričku teniserku Chanelle Scheepers sa 6-4, 6-0. Bez ikakvih je šansi, kao i ranije ove godine u Brisbaneu, bila 42. igračica svijeta iako se Serena na dan meča probudila u 1 sat ujutro po lokalnom vremenu i sljedećih pet sati nije mogla zaspati. Vrijeme je kratila gledajući posljednju sezonu popularne serije "Očajne kućanice".

"Nadala sam se da ću zaspati, ali nisam uspjela. Zato sam plakala kao i uvijek gledajući "Kućanice", obožavam tu seriju. Na početku meča se nisam osjećala dobro, ali nakon što sam to izdržala, počela sam se kretati bolje i to mi je značajno pomoglo", objasnila je Amerikanka koja će u polufinalu igrati protiv devete nositeljice Sorane Cirstee.

Rumunjka je u četvrtfinalu izbacila treću nositeljicu Dominiku Cibulkovu sa 6-7(5), 6-2, 6-0. Drugi polufinalni par čine Belgijanka Yanine Wickmayer, koja je bila bolja od druge nositeljice Marion Bartoli, te Coco Vandeweghe koja je nadigrala Urszulu Radwansku. Amerikanki je to prvi polufinale u karijeri.

Turnir u Stanfordu se igra na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od 740.000 dolara.

WTA Stanford, četvrtfinale:

S. Williams (1) - Scheepers (6) 6-4, 6-0

Cirstea (9) - Cibulkova (3) 6-7(5), 6-2, 6-0

Vandeweghe - U. Radwanska 6-4, 6-4

Wickmayer (5) - Bartoli (2) 6-3, 6-2