WTA Stanford
1

Serena se 43. naslovom izjednačila s Venus

Totalsport
Serena Williams (Foto: Arhiv/AFP)
Serena Williams (Foto: Arhiv/AFP)
Aktuelna vimbldonska pobjednica i 1. nositeljica WTA turnira u Stanfordu Serena Williams u finalnom meču dvije domaće teniserke nadigrala je 20-godišnju Coco Vandeweghe 7-5, 6-3.

U svom prvom finalu na jednom WTA turniru mlada Vandeweghe propustila je priliku povesti s 1-0 u setovima kada je kod vodstva 5-4 imala set-loptu na vlastitom servisu. No, na njenu žalost, nije je realizovala, a potom je Serena osvojila taj i naredna dva gema za 7-5.

Odmah na početku druge dionice iskusnija i trenutno 4. igračica svijeta napravila je break, te mirno držala vlastiti početni udraca do kraja za konačnih 7-5, 6-3 nakon nešto manje od sat i pol igre.

Serena Williams pobjedom u Stanfordu poravnala se sa starijom sestrom Venus po broju osvojenih WTA titula. Obje ih imaju po 43, što je i najviše od svih aktivnih teniserki. Na ovom turniru Serena nije izgubila niti set, do finala je svojim suparnicama prepuštala maksimalno četiri gema po susretu, pa mlada Vandeweghe može biti zadovoljna pruženim u finalu.

Coco Vandeweghe plasmanom u finale osigurala je napredak s trenutno 120. pozicije na WTA tabeli na mjesto unutar najboljih 100, što će joj donijeti i izravan ulazak u glavni žrijeb zadnjeg Grand Slama sezone US Opena.

WTA Stanford, finale:

S. Williams (1) – Vandeweghe 7-5, 6-3