Tenis
0

WTA Cincinnati: Serena lako u polufinale, Azarenka teško

Totalsport
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
Prva teniserka svijeta Serena Williams nastavlja jurišati prema premijernoj kruni u karijeri na WTA turniru u Cincinnatiju. U četvrtfinalu je Amerikanka sa 6-0, 6-4 savladala Simonu Halep.

Rumunska teniserka je u prvom setu osvojila tek šest poena, ali se u drugom ipak pribrala i držala je rezultatski kontakt sve do 4-4. Tada je izgubila dva gema zaredom i Serena je proslavila ulazak u polufinale gdje će igrati protiv Kineskinje Na Li. Svoj četvrtfinale Li nije niti odigrala budući je ranije Agnieszka Radwanska otkazala meč zbog odlaska na sprovod svom djedu.

U drugom polufinalu igrat će Bjeloruskinja Viktoria Azarenka i Srpkinja Jelena Janković. Uvjerljivija je u petak bila druga teniserka koja je, kao i Serena, sa 6-0, 6-4 pobijedila svoju suparnicu (Talijanku Robertu Vinci).

Azarenka se mučila protiv Caroline Wozniacki, ali je na kraju ipak slavila 6-3, 7-6(5). Azarenka je opet imala velikih problema sa serviranjem: napravila je sedam dvostrukih grešaka, a osvojila je i manje od 50 posto poena nakon drugog servisa.

WTA Cincinnati, četvrtfinale:

S. Williams (1) - Halep 6-0, 6-4 Na Li (5) - A. Radwanska (4) predaja Radwanske Janković (14) - Vinci (12) 6-0, 6-4 Azarenka (2) - Wozniacki (10) 6-3, 7-6(5)