Tenis
2

WTA Cincinnati: Azarenka u tri dramatična seta bolja od Serene

Totalsport
Viktorija Azarenka (Foto: AFP)
Viktorija Azarenka (Foto: AFP)
Bjeloruska teniserka Viktoria Azarenka pobijedila je Serenu Williams sa 2-6, 6-2, 7-6(6) u finalu WTA turnira u Cincinnatiju, nakon velike borbe koja je trajala dva sata i 29 minuta.

Azarenka je time tek treći put u karijeri pobijedila najbolju svjetsku igračicu, u petnaestom međusobnom meču, te je osvojila 17. WTA krunu. Turnir u Cincinnatiju, pak, za Serenu i dalje ostaje nedohvatljiv, nikada ovdje Serena nije slavila u karijeri.

Svaka od teniserki je dominirala u jednom od prva dva seta, s tim da treba reći kako je skoro 20 minuta (!) trajao šesti gem u drugom setu. Serena je tada zaostajala 4-1 i dobila je taj maratonski gem, smanjila na 4-2 i imala tri vezane break-lopte za smanjenje na 4-3, ali niti jednu nije iskoristila.

Taj je trenutak utjecao na igru Serene jer je i izgubila taj drugi set, ali se i brzo našla u zaostataku od 4-2 u trećem. No, tada je Amerikanka nanizala tri gema (dva breaka) i kod 5-4 servirala za meč. Nije sjajnu šansu ugrabila, već se otišlo sve do tie-breaka gdje je za nijansu jača i bolja bila Azarenka.

Svaka je teniserka napravila u meču pet break-gemova, a Serena je izuzetno loše igrala poslije svog drugog servisa (uzela je samo 22 od 48 takvih poena), s tim da treba reći kako je kroz drugi i treći set uistinu odlično igrala Azarenka i zasluženo osvojila ovu titulu. 

WTA Cincinnati, finale:

Azarenka (2) - S. Williams (1) 2-6, 6-2, 7-6(6)