Tenis
0

Wimbledon: Kerber izbacila Šarapovu, Šafarova u polufinalu

Totalsport
Angelique Kerber (Foto: EPA)
Angelique Kerber (Foto: EPA)
Njemica Angelique Kerber, sedma teniserka svijeta, u fantastičnom meču osmine finala Wimbledona na središnjem terenu pobijedila je Ruskinju Mariju Šarapovu, petu igračicu svijeta 7-6(4), 4-6, 6-4.

Prvu meč-loptu Kerber je imala pri vodstvu 5-2 u trećem setu. Nije je iskoristila, pa su gledatelji uživali u pravoj drami u desetom gemu, u kojem je njemačka teniserka na servis Ruskinje propustila još pet-meč-lopti, ali je ukupno sedmu napokon uspjela realizirati, te ostvariti drugu pobjedu u šestom meču protiv Šarapove, pobjednice u Wimbledonu prije 10 godina, koja je ove godine osvojila svoj drugi naslov na Roland Garrosu.

"Nevjerojatno! Igrale smo stvarno na visokom nivou cijeli meč. Svaki set je bio tako tijesan. Jako sam sretna što sam pobijedila tako veliku igračicu. Marija igra sjajno na travi. Govorila sam sebi da moram vjerovati u svoju igru i ići za svojim udarcima, da moram biti agresivna. Na kraju je upalilo", izjavila je Kerber, koja će u četvrtfinalu igrati protiv Kanađanke Eugenie Bouchard.

Nakon Serene Williams, Li Na, Agnieszke Radwanske i Viktorije Azarenke, mnogi su Šarapovu vidjeli kao najvećeg favorita za osvajanje titule. No, sada više ni nje nema u turniru.

Rumunka Simona Halep, koja je nedavno izgubila od Šarapove finale Roland Garrosa, plasirala se u četvrtfinale lakom pobjedom protiv Kazahstanke Zarine Diyas 6-3, 6-0. Za polufinale će Halep igrati protiv Njemice Sabine Lisicki, koja je lani izgubila finale Wimbledona od Francuskinje Marion Bartoli. Lisicki je u četvrtfinalu svladala Kazahstanku Jaroslavu Švedovu 6-3, 3-6, 6-4.

Čehinja Lucie Šafarova, 23. igračica svjetskog poretka, pobijedila je u prvom četvrtfinalnom meču za jednu poziciju bolje rangiranu Ruskinju Jekaterinu Makarovu 6-3, 6-1 za samo 58 minuta igre. Bio je to treći meč dvije ljevoruke igračice i druga pobjeda Šafarove, koja je izborila svoj prvi polufinale na bilo kojem Grand Slam turniru u 28. godini.

Sigurno je da će u donjem dijelu žrijeba u finalu igrati jedna Čehinja, jer Šafarova čeka bolju iz meča njezine dvije sunarodnjakinje u kojem se sastaju pobjednica iz 2011. godine Petra Kvitova i Barbora Zahlalova-Strycova.

Wimbledon, teniserke, osmina finala:

Kerber (9) – Šarapova (5) 7-6(4), 4-6, 6-4 Halep (3) – Diyas 6-3, 6-0 Lisicki (19) – Švedova 6-3, 3-6, 6-4

Četvrtfinale:

Šafarova (23) – Makarova (22) 6-3, 6-1