Tenis
17

Roland Garros: Šarapova nakon velike borbe do drugog naslova u Parizu

Totalsport
U sjajnom meču punom preokreta ruska teniserka Marija Šarapova pobijedila je Rumunku Simonu Halep i osvojila drugi Grand Slam turnir godine - Roland Garros.

Šarapova je u meču koji je trajao čak tri sata i dvije minute svladala četvrtu igračicu svijeta sa 6-4, 6-7(5), 6-4 i osvojila peti Grand Slam naslov u karijeri. Na pariškoj je zemlji slavila i prije dvije godine, a po jednom je osvajala i Australian Open, Wimbledon i US Open.

Halep je svoj prvi Grand Slam finale otvorila breakom i povela s 2-0, ali Šarapova je uzvratila s pet gemova u nizu. Nije to bio kraj jer je Rumunjka uzvratila novim breakom, ali je u konačnici još jednom izgubila svoj servis i ostala bez prvog seta.

U drugom je setu situacija bila obrnuta, Ruskinja je krenula s 2-0, a ovaj se put Halep vratila. U završnici seta Rumunka je dvaput napravila break, ali uporna Šarapova se dvaput vraćala, pa je odluka pala u tie-breaku. Ruskinja je povela s 5-3 i bila samo dva poena od naslova, ali njezina 22-godišnja suparnica je nanizala četiri poena i izjednačila na 1-1 u setovima.

U odlučujućem setu Halep je dvaput bila u zaostatku i dvaput uzvraćala breakom, ali kad joj je osma teniserka svijeta i treći put oduzela servis, priči je bio kraj. Šarapova je i četvrti put u četiri međusobna meča nadigrala Rumunku i osvojila ukupno 32. naslov u karijeri. Od ponedjeljka će biti peta igračica WTA liste, dok će Halep skočiti na treće mjesto.

Zanimljivo je za kraj spomenuti da je Šarapovoj ovo bila nevjerojatna 20. pobjeda zaredom u mečevima u tri seta na zemljanoj podlozi. I posljednja četiri meča na Roland Garrosu je dobila u tri seta.

Roland Garros, teniserke, finale:

Šarapova (7) - Halep (4) 6-4, 6-7(5), 6-4