Izbacila Mariju Šarapovu
0

Viktorija Azarenka prva finalistica US Opena

Totalsport
Viktorija Azarenka (Foto: AFP)
Viktorija Azarenka (Foto: AFP)
Bjeloruska teniserka Viktorija Azarenka prva je finalistica US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira godine. U polufinalu je savladala Mariju Šarapovu 3-6, 6-2, 6-4.

U finalnom meču Azarenka će igrati protiv pobjednice drugog polufinalnog meča u kojem igraju Serena Williams i Sara Errani.

Azarenka, prva teniserka svijeta, izborila je drugi finale na Grand Slam turnirima u karijeri. Prvi je put finale igrala ove godine na Australian Openu i tada je upravo pobijedila Šarapovu. Bio je ovo za njih dvije jubilarni deseti međusobni meč i Azarenka sada ima 6-4.

Inače, nakon čak šest međusobnih duela u kojima je jedna od ove dvije teniserke dobivala mečeve s 2-0, ovaj put su igrale tri seta u trajanju od dva sata i 40 minuta. Samo je treći set trajao jedan sat i 13 minuta.

Šarapova je daleko bolje otvorila meč, te je povela sa čak 5-1. Unatoč tome, na kraju je s dosta muke dobila otvarajuću dionicu sa 6-3. Bolju igru u tom dijelu polufinala Azarenka je prenijela na drugi set kojeg je lako dobila 6-2, a onda je krenula velika i dugotrajna borba.

U trećem setu dogodio se samo jedan break, ali za Šarapovu u pogubnom trenutku, kada je kod 5-4 servirala za ostanak u meču. Jednu je meč-loptu spasila, ali drugu nije, te je ostala bez finalnog meča.

Azarenka je ukupno imala 11 break-prilika, te je iskoristila četiri, a Šarapova je napravila tri breaka od pet šansi, s time da nije izborila nijednu break-loptu u posljednjem setu. Šarapova je ukupno imala čak 42 neforsirane pogreške, ali i 44 izravna poena. Odservirala je i 10 dvostrukih servis-pogrešaka.

US Open, polufinale teniserki:

Azarenka (1) - Šarapova (3) 3-6, 6-2, 6-4 S. Williams (4) - Errani (10) (kasnije)