US Open
1

Serena Williams lako do finala

Totalsport
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
U finalu turnira teniserki na US Openu, posljednjem Grand Slamu godine, igrat će Amerikanka Serena Williams i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka.

Nakon što je Azarenka u tri seta pobijedila Mariju Šarapovu, Serena je kudikamo lakše obavila posao protiv Sare Errani. Ne može se reći da je talijanska teniserka, deseta nositeljica, igrala loše, no Serena je u petak navečer bila silno inspirirana. Dobila je 6-1, 6-2 za samo sat i četiri minute.

Tako je Serena došla blizu svog četvrtog naslova pobjednice na US Openu. Slavila je dosad 1999., 2002. i 2008. godine. Inače, Azarenka i Serena će u subotnjem finalu igrati jedanaesti put međusobno. Serena dosad ima 9-1, a zadnje mečeve su igrale u Wimbledonu ove godine. Prvo u polufinalu tog Grand Slama (6-3, 7-6 za Serenu), a potom i u polufinalu Olimpijskih igara (6-1, 6-2 za Serenu).

O meču s Errani može se tek reći da Talijanka nije imala niti jednu break-priliku u (Serena je iskoristila četiri od 10). Serena je izgubila samo osam poena na svoj servis u meču, a ostvarila je čak 38 izravnih poena (Errani tek šest).

No, ispred Errani je ipak ostalo jedno finale na ovogodišnjem US Openu. S Robertom Vinci će igrati u finalu ženskih parova.

US Open, polufinale teniserki:

Azarenka (1) - Šarapova (3) 3-6, 6-2, 6-4 S. Williams (4) - Errani (10) 6-1, 6-2