Negodovanje zbog igre na kiši
0

US Open: Nadal pokrenuo pobunu protiv organizatora

Totalsport
Rafael Nadal
Rafael Nadal
Drugi igrač svijeta Rafael Nadal pokrenuo je pobunu protiv organizatora US Opena, tvrdeći kako je njihovom odlukom da mečevi u srijedu započnu unatoč kiši ugrožena sigurnost tenisera.

Nakon što je u utorak zbog kiše propao cijeli program na posljednjem Grand Slam turniru godine, organizatori su u srijedu, nakon novog kašnjenja zbog padavina, u jednom trenutku poslali tenisere na teren iako je i tada lagano kišilo. Nakon nekoliko gemova kiša je, međutim, pojačala pa je program opet prekinut.

Bijesni Nadal, koji je u meču osmine finala izgubio sva tri odigrana gema protiv Luksemburžanina Gillesa Müllera, napao je nakon svega organizatore, a podršku su mu pružili i Andy Roddick i Andy Murray.

"Ne želimo izlaziti na teren ako pada kiša. Ako moram na teren, učinit ću to, ali mislim da to nije pošteno", rekao je Nadal, a Murray je dodao:

"Bilo je vrlo opasno. Linije su bile stvarno skliske".

Tokom srijede bi se u New Yorku trebala odigrati sva četiri četvrtfinalna meča kod teniserki, dva četvrtfinala kod tenisera, te još četiri zaostala meča osmine finala u muškoj konkurenciji.