Tenis
2

Uplakani Džumhur nakon poraza: Žao mi je što nisam donio novi bod BiH

Piše: D. B.
Bh. teniser Damir Džumhur teško je podnio poraz u drugom meču prvog kola druge zone euro-afričke grupe, u kojem ga je savladao grčki teniser Markos Kalovelonis rezultatom 1:3 u setovima.
Damir Džumhur (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Damir Džumhur (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Vidno razočarani Džumhur nije mogao sakriti suze nakon velike borbe u četiri seta i poraza od grčkog predstavnika.

"Teško mije zbog poraza i žao što nisam donio novi bod našoj reprezentaciji. Markos je igrao nevjerovatno, sam je iznenađen svojom igrom, niko to nije mogao očekivati. Bilo bi bolje da sam pobijedio pa da imamo 2:0 nakon prvog dana, ali vjerujem da ćemo ipak na kraju biti pobjednici. Grcima čestitam na pobjedi, a navijačima se zahvaljujem na podršci. Žao mi je što nisam pobijedio", izjavio je Džumhur nakon meča.

Mirza Bašić je u prvom meču odigranom ranije pobijedio Alexandrosa Jakupovića rezultatom 3:1 (6:3, 6:2, 6:2) u setovima.

Sutra je na rasporedu meč dublova u kojem će od 14:00 sati Mirza Bašić i Tomislav Brkić igrati Alexandrosa Jakupovića i Markosa Kalovelonisa.

Za nedjelju su planirana dva meča. Od 13:00 sati Damir Džumhur će igrati protiv Alexandrosa Jakupovića, a nakon toga će se sastati Mirza Bašić i Markos Kalovelonis.