Nagradni fond 30.000 eura
23

Turnir BH Telecom Indoors počinje 9. marta

FENA
Kvalifikacionim mečevima u subotu, 9. marta, u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch - Zetra počinje 11. teniski ATP Challenger turnir BH Telecom Indoors.

Na turniru, čiji je nagradni fond 30.000 eura, nastupit će teniseri rangirani od 79. do 236. mjesta na ATP listi iz 17 zemalja.

Direktor turnira Senad Hadžimešić na današnjoj pres-konferenciji je naglasio da su na dosadašnjim turnirima nastupili brojni svjetski teniski asovi, ali i bh. teniseri koji su dobili priliku da se predstave na međunarodnoj sceni.

"Kao i prethodnih godina i na ovogodišnjem turniru očekujemo elitu bijelog sporta, čime se Sarajevo i BiH mogu mjeriti s mnogo većim teniskim silama. Posebno se ponosimo činjenicom da smo, otvorivši prostor bh. teniserima, doprinijeli razvoju i napretku bh. tenisa", naglasio je Hadžimešić.

Prvi nosilac turnira bit će Slovenac Blaž Kavčić, 79. igrač na listi najboljih tenisera svijeta. Na turniru će se još naći igrači koji se svake godine rado vraćaju u Sarajevo, a to su, između ostalih, Nijemac Simon Greul (150.), Francuz Adrian Mannarino (155.), Srbijanac Dušan Lajović (162.), Nijemac Dustin Brown (185.).

Od bh. tenisera ove godine sa pozivnicom organizatora nastupit će Damir Džumhur (222.), Mirza Bašić (272.) i Tomislav Brkić (459).

U proteklih 10 godina na sarajevskom Challengeru dosad su učestvovali igrači koji se trenuno nalaze u vrhu svjetskog tenisa: Novak Đoković, Tomas Berdych, Jo-Wilfried Tsonga, Janko Tipsarević, te Richard Gasquet (prvi pobjednik), Ivo Karlović, Marin Ćilić, Ernest Gulbis, Greg Rusedsky, Robin Soderling i drugi.

Ljubitelji tenisa kupovinom jedne karte u iznosu od 10 KM moći će prisustvovati svim mečevima glavnog turnira, koji će se igrati od 11. do 17. marta.