BH Telecom Indoors 2013.
1

Bh. teniseri se nisu uspjeli kvalificirati u glavni dio Challengera

Klix.ba
Završeno je drugo kolo kvalifikacija 11. Challenger turnira "BH Telecom Indoors 2013." Nažalost, ni jedan bh. teniser kroz kvalifikacije nije uspio ostvariti plasman u glavni dio turnira. Preostala dvojica igrača danas su se oprostila od takmičenja.

Faris Zukić je poražen od Hrvata Ante Pavića 6:0, 6:1, dok je od Aziza Kijametovića bio bolji Francuz Fabrice Martin rezultatom 6:3, 7:5. Finale kvalifikacija igra se sutra, a mečevi počinju u 10 sati.

Sutra od 13 sati počinje glavni turnir 11. Challenger turnira "BH Telecom Indoors 2013. " u kojem će se naći pet bh. tenisera.

Voljom žrijeba najviše sreće imao je Mirza Bašić koji će u prvom kolu odmjeriti snage sa jedim od kvalifikanata čije ime će biti poznato nakon sutrašnjeg polsljednjeg kola kvalifikacija. Najteži posao imat će Ismar Gorčić koji već na startu takmičenja igra sa drugim nosiocem turnira, Francuzom, Ouanna Josselinom.

Damir Džumhur sastaje se sa četvrtim postavljenim igračem takmičenja, Francuzom Mannarino Adrianom. Prvo kolo donosi nam i duel dvojice bh. igrača Tomislava Brkića i Franje Raspudića.

Inače, u kosturu singla našli su se igrači iz 16 zemalja, a nosioci su, uz već pomenute: (1) Blaž Kavčič, iz Slovenije (88); (3) Dušan Lajović, iz Srbije (152); (5) Simon Greul (156); (6) Dustin Brown (163) i (7) Cedrik-Marcel Stebe (167), svi iz Njemačke, te (8) Karol Beck, iz Slovačke (169). Prošlogodišnji pobjednik Jan Hernych, iz Češke, u odbranu titule kreće u duelu protiv Belgijanca Yannicka Mertensa, dok će njegov zemljak i lanjski finalista Jan Mertl u 1. kolu igrati protiv Holanđanina Matwea Midelkoopa.

Sutra počinje i glavni turnir u igri parova. Na rasporedu su dva meča. U prvom će snage odmjeriti Nijemci Simon Greul i Bastijan Knittel protiv italijansko-kazahstanske kombinacije Alessandro Motti - Evgeny Korolev. U drugom meču na teren će naš Ismar Gorčić koji igra u paru sa Srbijancem Nikolom Čačićem protiv Hrvata Mate Pavića i Francom Škugorom.

Ljubitelji tenisa kupovinom jedne karte u iznosu od 10 KM moći će prisustvovati svim mečevima glavnog turnira "BH Telecom Indoors 2013." u periodu od 11. do 17. marta koji se održava u olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch - ZETRA.