Izaziva bijes kolegica
4

Tsonga: Žene su emotivno nestabilne osobe

Klix.ba
Jo-Wilfried Tsonga (Foto: AFP)
Jo-Wilfried Tsonga (Foto: AFP)
Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga rizikovao je da navuče bijes svojih kolegica, ali i brojnih žena širom svijeta, kazavši da su teniserke emocionalno nestabilne osobe.

Nakon što ga je u četvrtfinalu Australian Opena porazio Roger Federer, Tsonga je odgovarao na pitanja novinara, među kojima je bilo i pitanje o tome zašto kod teniserki nije sve riješeno kao kod muškaraca, pa da se zna ko su prve tri ili četiri teniserke na vrhu.

"Znate, žene su za razliku od nas emocionalno nestabilnije. Siguran sam da bi se svako složio sa mnom, pa čak i one", kazao je Tsonga kroz smijeh, zapitavši prisutne misle li oni tako, te nastavio:

"Ipak, mislim da je to zbog hormona i sličnih stvari. Mi nemamo tih problema pa smo uvijek u dobroj fizičkoj formi, dok žene nisu i to je sve".

"Veliku četvorku" svjetskog tenisa čine Novak Đoković, Roger Federer, Andy Murray i Rafael Nadal.

"U tenisu nema laganja. Zna se ko je broj jedan, ko je dva, ko tri, a ko broj četiri. Sve je po zalsugama, a oni trenutno jesu najbolji teniseri svijeta", priznao je Francuz.

Švicarac Federer ipak nije želio uvrijediti svoje kolegice, te je kazao da je situacija u ženskom tenisu gotovo ista kao i u muškom. Smatra da su dominantni trio Victoria Azarenka, Maria Sharapova i Serena Williams.

"Za nas je tenis igra pokreta. Mi koji smo na vrhu se možda malo bolje pokrećemo od ostalih. Nisam siguran, ali čini se da je tako", kazao je drugi najbolji teniser svijeta, prenio je AFP.