Tenis
22

Tsonga izbacio Nadala u uzbudljivom polufinalu ATP Šangaja

Klix.ba
Jo-Wilfried Tsonga (Foto: EPA)
Prvi finalista ATP turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju je Francuz Jo-Wilfried Tsonga. On je u današnjem polufinalnom meču slavio protiv Rafaela Nadala rezultatom 2:1 (6:4, 0:6, 7:5 po setovima).

Nakon jučerašnje pobjede nad Stanom Wawrinkom španski as je danas stigao do nadmoćnijeg protivnika i u veoma interesantnom polufinalu je poražen u tri seta.

Iako je prvi set pripao Tsongi, Nadal je u potpunosti uspio preokrenuti u drugom, te ga dobio sa čak 6:0. Ipak, u posljednjem setu Tsonga je pokazao svoju snagu i zabilježio četvrtu pobjedu u 12. susretu protiv Nadala.

Ovo je Tsongino prvo finale u Šangaju, a on je do polufinala u Qizhong Forest Sports City Areni stigao pobjedom nad Južnoafrikancem Kevinom Andersonom.

Drugo polufinale Mastersa u Šangaju igra se od 14 sati, a susrest će se svjetski broj 1 Novak Đoković i Andy Murray. U slučaju trijumfa srbijanskog tenisera, bila bi to 20. pobjeda koju je ostvario protiv ovog protivnika. Ipak, posljednji njihov okršaj pripao je Murrayu i to u finalu Montreala, tako da Đoković ima motiv više za revanš.