Novak Đoković
14

"Trebaju mi savjeti Chucka Norrisa da igram na plavoj zemlji"

Totalsport
Đoković iznerviran plavom podlogom (Foto: AFP)
Đoković iznerviran plavom podlogom (Foto: AFP)
Vidno iznerviran plavom zemljanom podlogom na ATP Masters 1000 turniru u Madridu pojavio se pred novinarima branitelj naslova i prvi teniser svijeta Novak Đoković nakon prvog nastupa.

Teškom mukom je Đoković u 2. kolu svladao španskog kvalifikanta Daniela Gimeno-Travera 6-2, 2-6, 6-3. Nakon meča je napao organizatore i ATP zbog postavljanja plave zemljane podloge, koju su mahom i ranije kritizirali sudionici kombiniranog muškog i ženskog turnira u Madridu.

"Na ovoj podlozi se nemoguće kretati. U cijelom meču sam možda mogao udariti pet lopti kako treba. Sve ostalo je samo bilo nastojanje da vratim loptu u teren. Mogao sam se samo osloniti na svoj servis i neke poene koje sam dobio zahvaljujući neforsiranim pogreškama mog suparnika. Za mene ovo nije tenis. Ili bih trebao ponijeti nogometne kopačke, ili bi mi trebali savjeti Chicka Norrisa kako igrati na ovakvoj podlozi", ironično je izjavio Đoković.

Veliki broj igrača, među kojima je dosad ''najglasniji' bio Rafael Nadal, izrazio je negodovanje zbog promjene podloge. Organizatori su objasnili kako su klasičnu crvenu zemlju zamijenili plavom kako bi gledatelji na terenima, kao i oni pred TV-ekranima, mogli bolje vidjeti žutu loptu.

"Pouzdano znam da moje mišljenje dijele i mnogi drugi igrači, jer sam razgovarao s njima zadnja tri-četiri dana. Mislim da bi se trebao uzeti u obzir glas svih igrača i da bi se trebalo uvažiti njihovo mišljenje. Ovo je jako dobar primjer ignoriranja mišljenja igrača. Nadam se da će se to u budućnosti promijeniti. Još nisam čuo niti jednog tenisera, kao niti jednu teniserku, koji su izrazili pozitivno mišljenje o ovoj plavoj zemljanoj podlozi", zaključio je Đoković.