Tenis
12

Tinjić pobjednica ITF turnira u Helsingborgu

Klix.ba
Jasmina Tinjić
Jasmina Tinjić, najbolje rangirana bh. teniserka, u finalu ITF turnira u Helsingborgu pobijedila je prvu nositeljicu, domaću predstavnicu Rebeccu Peterson.

Da je Tinjić u sjajnoj formi bilo je jasno već na otvaranju turnira, ali niko nije očekivao kako će u finalu protiv sjajne Peterson odigrati najbolje od dolaska u Švedsku. Jasmina je od početka isticala kako se njena forma diže iz meča u meč, a kulminirala je u samom finalu u kojem je na terenu postojala samo jedna igračica.

Tuzlanka je Šveđanki dopustila samo jedan gem, te je zasluženo poigla pehar ITF-a u Helsingborgu koji se igrao za nagradni fond od 10.000 dolara.

"Ono što sam zaželjela, to sam i ostvarila. Cilj je bio osvojit turnir i uspjela sam", kazala je Tinjić odmah nakon finala, u kojem je osvetila Deu Herdželaš, koju je Peterson savladala u polufinalu sa 6:4, 6:4.

"Veoma sam ponosna na činjenicu da su se, napokon, neke stvari posložile, a kao rezultat toga stigao je i naslov u Helsingborgu", kaže Jasmina, koje se željela zahvaliti medijima koji su pratili njen nastup u Švedskoj, ali i svim ljudima koji vjeruju u nju.

"Moji roditelji su oduvijek tu za mene, a odnedavno imam i sjajnog menadžera Narcisa Bečirovića, koji je prepoznao moj teniski kvalitet, te volju i želju za tenisom i koji će se u budućnosti brinuti za moju profesionalnu karijeru. Uz sve to, ostvarila sam i saradnju sa američkim trenerom Joachimom Weibullom, što mi mnogo znači, tako da vjerujem da je ovo samo početak mojih još boljih nastupa", optimistična je Jasmina Tinjić, koju sada očekuju pripreme za turnir u dalekoj Kini.

ITF Helsingborg, finale:

Tinjić - Peterson 2:0 (6:1, 6:0)