Tenis
0

ITF turnir u Helsingborgu: Tinjić neumoljiva protiv Cedemark

Klix.ba
Jasmina Tinjić
Jasmina Tinjić
Jasmina Tinjić, najperspektivnija teniserka naše zemlje, sjajno je počela ITF turnir u Helsingborgu (nagrada 10.000 eura), u kojem je u 1. kolu savladala domaću igračicu Beatrice Cedermark rezultatom 6:1, 6:2.

Naša teniserka je, inače, druga nositeljica turnira, a svojoj protivnici nije dala ni pšansu za iznenađenje.

"S obzirom na to da je ovo bio prvi meč na turniru i da sam igrala protiv domaće igračice, jako sam zadovoljna trijumfom. Istina, napravila sam nekoliko grešaka, ali za početak je dobro, pogotovo što osjetim da hvatam ritam. Idem iz meča u meč, a cilj mi je igrati ofanzivan tenis", kazala je Tinjić, koja želi vratiti formu igrajući na manjim turnirima.

Tako će, nakon turnira u Helsingborgu imati nekoliko dana priprema u na pijesku u Goteborgu, nakon čega slijedi odlazak u Brazil, gdje će učestvovati na dva ITF turnira za nagradnu vrijednost od 25.000 dolara.

"Na rezultatu Damira Džumhura smo vidjeli koliko naša zemlja ima perspektivne tenisere, a ja ću se truditi da, kao i do sada, širom svijeta pronesem lijepu sliku o BiH", kazala je Jasmina Tinjić, koja će ubuduće nastupati u opremi švedske kompanije "Moja Tennis".