Senzacija od djeteta
0

Tinejdžer Shapovalov ispisuje tenisku historiju samo pola godine nakon što se osramotio

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Poznati su svi polufinalisti ATP Masters 1000 turnira u Montrealu, a to su Roger Federer, Alexander Zverev, Robin Haase i 18-godišnja senzacija od djeteta Denis Shapovalov.

Haase se po prvi put plasirao u polufinale ovog turnira nakon što je rezultatom 2:1 slavio protiv Grigora Dimitrova, a sinoć i protiv Diega Schwartzmana pa mu sada slijedi tek drugi dvoboj protiv Federera.

Domaća senzacija Shapovalov nastavio je svoj čudesan niz igara i rezultata, a nakon Juan Martina Del Potra i Rafaela Nadala slavio je i protiv Adriana Mannarina te će se za finale boriti protiv Nijemca Zvereva.

Shapovalov je ulaskom u polufinale postao najmlađi sudionik završnice na Masters 1000 turnirima i to svega šest mjeseci nakon što je osramotio sebe i iznevjerio reprezentaciju Kanade.

Podsjetimo, u meču Davis Cupa protiv Velike Britanije Shapovalov je svom snagom napucao lopticom u glavu glavnog sudiju meča, koji je potom završio u bolnici.

Inače, ako Federer osvoji naslov u Montrealu doći na samo 10 bodova od Rafe Nadala na drugom mjestu i svega 205 bodova od svjetskog broja 1.